Първоаприлска шега е взета съвсем насериозно от хиляди потребители във

...
Първоаприлска шега е взета съвсем насериозно от хиляди потребители във
Коментари Харесай

Ще плъзнат турци и айдуци... Писал ли е Вазов подобна дивотия?

Първоаприлска смешка е взета напълно насериозно от хиляди консуматори във Facebook, излиза наяве от поредна инспекция на обстоятелства на. Всички тези хора са повярвали, че през 2016 година е намерено ново стихотворение на националния стихотворец и Патриарх на българската литература Иван Вазов, сякаш написано през 1916 година, със заглавието " България ще ни презре! ".

Стиховете се разгласяват и споделят от стотици от време на време в обществените мрежи, а през последните дни единствено един пост във Facebook група е споделен 2500 пъти (виж скрийншота по-долу).

Приписваното на Вазов стихотворение, което сякаш е намерено през 2016 година, предизвестява за " ислямско настъпление " в подтекста на мигрантската рецесия в Европа през 2015 година


Твърдение: Неизвестно до 2016 година стихотворение на Иван Вазов предсказва ислямско нашествие 
В своя статия, оповестена от " Площад Славейков " през декември 2020 година, редакторът на уеб страницата Силвия Недкова споделя по какъв начин нейна първоаприлска смешка във Facebook за измислено стихотворение на Иван Вазов (виж скрийншота по-долу) е добила лавинообразни размери и нейният " явен фалшификат " за " литературната сензация на века " се е " трансформирал в действителност за мнозина ". 

В поста на Силвия Недкова от 1 април 2016 година има самобитни подсказки, които сочат, че стихотворението е подправено - то е с дата " 1 април 1916 година " и създател - " патриархът на бг литературата Дядо Вазов ". Освен това е налице и хронологично " комплициране " на автора/лирическия воин, който първо насочва предизвестие към бъдещите генерации, а по-късно ги подлага на критика от позиция на сегашното с думите " Защо не помни тоз завет? ".

Но " очевидната фалшификация заживява личен живот ", написа Недкова. 

Екипът за инспекция на обстоятелства на БНР.
Заключение 
Твърдението, че незнайно стихотворение на Иван Вазов от 1916 година предсказва събитията към мигрантската рецесия в Европа един век по-късно, е изцяло НЕВЯРНО.

Стиховете са съчинени от Силвия Недкова, редактор в уеб страницата " Площад Славейков ", като първоаприлска смешка. Самата тя " признава " авторството си в своя публикация през 2020 година, а инспекция във Facebook демонстрира, че " изгубеното стихотворение на Вазов " не е оповестено преди 1 април 2016 година и постът на Недкова фактически е първоизточникът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР