Първоаприлска шега е взета на сериозно от хиляди потребители във

...
Първоаприлска шега е взета на сериозно от хиляди потребители във
Коментари Харесай

Хиляди българи вярват на ново безумие във Фейсбук

Първоаприлска смешка е взета на съществено от хиляди консуматори във Facebook, които са повярвали, че през 2016 година е намерено ново стихотворение на националния стихотворец и Патриарх на българската литература Иван Вазов, сякаш написано през 1916 година, със заглавието " България ще ни презре! ", осведоми БНР.

Стиховете се разгласяват и споделят от стотици от време на време във Facebook (виж  ), а през последните дни пост в група в обществената мрежа е споделен 2500 пъти (виж скрийншота по-долу).

Приписваното на Вазов стихотворение, което сякаш е намерено през 2016 година, предизвестява за " ислямско настъпление " в подтекста на мигрантската рецесия в Европа през 2015 година

Твърдение: Неизвестно до 2016 година стихотворение на Иван Вазов предсказва ислямско нашествие 

В своя статия, оповестена от " Площад Славейков " през декември 2020 година, редакторът на уеб страницата Силвия Недкова споделя по какъв начин нейна първоаприлска смешка във Facebook за измислено стихотворение на Иван Вазов е добила лавинообразни размери и нейният " явен фалшификат " за " литературната сензация на века " се е " трансформирал в действителност за мнозина ". 

В поста на Силвия Недкова от 1 април 2016 година има самобитни подсказки, които сочат, че стихотворението е подправено - то е с дата " 1 април 1916 година " и създател - " патриархът на бг литературата Дядо Вазов ". Освен това е налице и хронологично " комплициране " на автора/лирическия воин, който първо насочва предизвестие към бъдещите генерации, а по-късно ги подлага на критика от позиция на сегашното с думите " Защо не помни тоз завет? ".

Но " очевидната фалшификация заживява личен живот ", написа Недкова. 

Екипът за инспекция на обстоятелства и по-рано е опровергавал дезинформация в обществените мрежи, обвързвана с Иван Вазов.

Заключение 

Твърдението, че незнайно стихотворение на Иван Вазов от 1916 година предсказва събитията към мигрантската рецесия в Европа един век по-късно, е НЕВЯРНО.

Стиховете са съчинени от Силвия Недкова, редактор в уеб страницата " Площад Славейков ", като първоаприлска смешка. Самата тя споделя това в своя публикация през 2020 година, а инспекция във Facebook демонстрира, че " изгубеното стихотворение на Вазов " не е оповестено преди 1 април 2016 година и постът на Недкова фактически е първоизточникът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР