Първо заседание в Софийския градски съд по делото за обезщетение

...
Първо заседание в Софийския градски съд по делото за обезщетение
Коментари Харесай

Първо заседание на съда за разменените бебета

Първо съвещание в Софийския градски съд по делото за обезщетение на едно от фамилиите с разменените бебета. Искът беше импортиран от юриста на фамилията Стоян Стойков и е в размер на 300 000 лв. - обезщетение на майката, бащата, по-голямото им дете и дядото на размененото бебе.

Скандалният случай е от края на предходната година, когато стана ясно, че бебетата са разменени малко след раждането им в болница " Шейново ". От лечебното заведение отхвърлиха непринудено да обезщетят фамилиите и те подадоха иск.

„ С моите доверители стигнахме до заключения по какъв начин се е случила размяната. Към въпросната дата, когато се е направила тази операция с оглед изваждането на детето от майката, на раждането са участвали избран екип. Част от екипа все още към момента не ни е известно дали е разпитан, или не ”, съобщи Стоян Стойков пред Нова.

„ Наказани в болничното заведение имаше, само че те са осъдени с действително намаление в служба - от завеждаш поделение към този момент не е подобен ”, изясни юристът.

„ Това е натурален ход на развиването на нещата. Когато някой повреди някого и следва да бъде заплатен за тази щета. И това е натурален ход на нещата. Не би следвало да се позволяват повече такова нещо в обществото да става, защото това носи трайни контузии в едно лице, което претърпява този дискомфорт ”, съобщи Стойков.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР