Първо в Марица: Системата за елетронни винетки се срина В

...
Първо в Марица: Системата за елетронни винетки се срина В
Коментари Харесай

Електронните винетки се превръщат в сага без край

Първо в Марица: Системата за елетронни винетки се срина

В първият работен ден на новата година стотици пловдивчани се сблъскаха с голям проблем, който принуди огромна част от тях да стартират новата година в нарушаване. Проверка на „ Марица ” сподели, че в 6 обекта от най-големите вериги бензиностанции или липсват устройства за закупуване на винетки, или устройствата не работят вярно, а чиновниците подвигат споделят, че апаратите просто са били оставени без да им се дадът спомагателни уточнения.

Припомняме, че с цел да може да бъдат улеснени водачите, които не употребяват постоянно интернет, от АПИ и Националното тол ръководство анонсираха, че за това ще бъдат сложени такива автомати. Редица жители разясниха, че безспорен ноу-сенс е това, че машините няма да одобряват заплащания в брой, а единствено с карта. Според тях това е поредна недомислица, която дискриминира огромна част от жителите и безусловно ги задължава да употребяват банкови услуги, с цел да могат да си купят винетка.

Между краткотрайно в обществените мрежи юристът Емил Георгиев сигнализира, че продажбата на електронни винетки онлайн опонира на Закона за електронна търговия. АПИ реализира продажбата на електронни винетки и посредством сдружение - медиатор “Интелигентни трафик системи ” ЕАД. Според ЗЕТ (Закона за електронна търговия) продавачите се задължават да плануват механически средства за определяне и коригиране на неточности при въвеждането на информация, ПРЕДИ да бъде направено заплащането с което се завърши транзакцията. Това липсва в уеб страницата за електронните винетки, сигнализира Георгиев. В самия край, преди заплащането, клиентът би трябвало да вижда какво е на път да купи, преди да извърши покупката. Идеята е да направи последна инспекция и, в случай че се постанова, да поправя въведени към този момент данни преди да се обвърже дефинитивно.

Повече по тематиката четете в утрешния брой на " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР