Първо в Марица“: Схема с фалшиви пробни изпити в Пловдив,

...
Първо в Марица“: Схема с фалшиви пробни изпити в Пловдив,
Коментари Харесай

Първо в „Марица“: Схема с фалшиви пробни изпити в Пловдив, майки на ученици паднаха в капана


Първо в „ Марица “: Схема с подправени пробни изпити в Пловдив, майки на възпитаници паднаха в клопката

Схема с подправени пробни изпити за седмокласници се завъртя в Пловдив.

За това алармира пред „ Марица “ Десислава Аргирова, която е районен управител на Учебен център „ Примерно “ в града под тепетата.

Измамата се реализира посредством потреблението на нейното име и през подправен имейл адрес.

До разкриването на шашмата се стига след сигнал от майка на възпитаник, която заплатила за експериментален изпит, само че на предоставена от измамника банкова сметка.

„ Сигнализира ни родител, който счита, че е записал детето си на пробни изпити в УЦ „ Примерно “.

В събота е получен мейл от [email protected] – това не е наш мейл и не е изпратен от нас.

Нашият експериментален изпит се организира и не е отлаган. Мейлът е подписан от мое име – Десислава Аргирова.
Такъв мейл не съм изпращала.
Родителят алармира също, че е заплатил сумата за всички изпити, само че не по нашата банкова сметка “, сподели Аргирова.

По думите й, в границите на деня през днешния ден тя ще се срещне с пострадалата майка. След диалога ще бъде подаден формален сигнал до способените институции. „ Тя ми изясни, че сега, в който е направила регистрация на нашия уебсайт, е получила мейл. Малко по-късно – още един. Тя се е объркала и в последна сметка е превела пари по предоставената банкова сметка на лъжливото известие. Ще се вземат всички нужни ограничения, с цел да се предотврати това “, акцентира Десислава Аргирова. Тя добави, че досега с нея не се е свързал различен потърпев родител. Възможно е да има други излъгани, само че те към момента да не са разбрали.

До разплитането на измамата се стига, откакто в събота майката получава известие от мнимия образователен център, че заплатеният от нея експериментален изпит няма да се състои. Като причина е посочено „ неспособност да се съберат задоволително искащи “.

„ Тъй като към момента учениците не са взели всички теми/въпроси, с екипът ми взехме решение да отложим идния първи изпит с месец напред. Желаещите по математика са повече от 24 ученика, което значи, че идната седмица изпитът ще се организира по проект. Както и всеки изпит след него “, се споделя в лъжливия мейл, който дошъл, подписан с името на Десислава Аргирова.

Изпитът, за който майката платила трябвало да се организира на 18.02 и действително се е провел, уточни Аргирова пред „ Марица “. Така в последна сметка родителят схванал, че нещо не е както би трябвало и се стига до истината.

„ Ако има и други пострадали, апелирам да се обърнете към полицията, ние нямаме виновност. Нашите публични мейли са: [email protected] и [email protected]. Ние имаме оповестени телефони на уеб страницата, можете да ни позвъните, с цел да потвърдим регистрацията “, приканва районният управител на УЦ „ Примерно “ за Пловдив.

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР