Първо условие обаче е регистрацията в бюро по труда. Досега

...
Първо условие обаче е регистрацията в бюро по труда. Досега
Коментари Харесай

Бтв Ни Поля С Ледения Душ В Смразяващата Януарска Сутрин! Цели Семейства Треперят, Спират Парите! Врътват Кранчето На Всички, Които

Първо изискване обаче е регистрацията в бюро по труда. Досега се изискваше също човек да се е осигурявал най-малко 9 от последните 15 месеца. С новите правила този интервал се удължава – към този момент се желаят минимум 12 месеца от последната година и половина.

Променя се и условието за насъбран стаж, от който зависи какъв брой дълго ще се изплаща компенсацията. За приемане в границите на 1 година към този момент ще е нужно да сме работили 15 години, съобщи Би Ти Ви.

Увеличава се размерът на минималното обезщетение за безработица - от 7 лв. и 20 стотинки на 9 лв. дневно. За безработните, които към този момент го получават, Национален осигурителен институт ще усили размера служебно.

От тази година на минимума, който се изплаща 4 месеца, ще са и хората, които са напуснали работа по предложение на шефа си против уговорено обезщетение. Мотивът? „ Тук имаме още веднъж единодушие на служителя. Той получава предложение от работодателя, което приема т.е. това единодушие, дружно с останалите учредения, при които има единодушие, е изцяло идентично ”, твърди Катя Кирилова от Национален осигурителен институт.

Досега в тези случаи хората получаваха високото обезщетение от 60 на 100 от прихода. От 2018 година ще разчитат на 9 лева дневно.

Ако обезпечаването е прекъснато преди 1 януари, а документите са подадени към Национален осигурителен институт в този момент, новите правила по отношение на размера ще обиден единствено месеците с обезщетение през тази година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР