Първо, трябва ясно да кажем, че президентът е заинтересована страна

...
Първо, трябва ясно да кажем, че президентът е заинтересована страна
Коментари Харесай

Денков за Конституцията: Няма как президентът да е съдник на промените, той злоупотреби

" Първо, би трябвало ясно да кажем, че президентът е заинтригувана страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления. Няма по какъв начин президентът, който е злоупотребил с това право, да бъде уравновесен някакъв съдник на това, което е направено като промени. Единственият съдник е Конституционният съд ", сподели Денков в Монтана.

Ограничават му се права, с които беше злоупотребено, добави той по адрес на Румен Радев. Той даде единствено един образец на корист, съгласно него, а точно коментар на Румен Радев при връчването на мандата " " най-добре е да не го реализирате вие ". Това, по думите на Денков, е несъблюдение на конституционните действия от президента. Ако не беше злоупотребил, реакцията нямаше да бъде такава, изясни министър председателят за измененията в главния закон, които ограничиха пълномощия на президента във връзка с служебното държавно управление и поради което той сезира през днешния ден Конституционния съд, наред с други признати промени.

Беше нужна смяна във връзка с статута на служебните държавно управление, които се оказаха без парламентарен надзор в дълги интервали от време, безапелационен е Николай Денков. Според него политическите сили в Народно събрание са намерили подобаващ баланс. " Оттук нататък единствено Конституционен съд може да каже кое опонира на Конституцията. Промените се вършат в интерес на жителите и държавността. Не може да оставяте в една парламентарна република да оставите едно лице да ръководи страната в продължение на години ", разяснява Денков.

Той уточни, че е пристигнал в Монтана във връзка със сигнали от партийните структури на " Продължаваме промяната ", че над претенденти за кметове и депутати от Политическа партия се оказвал напън от " локални велможи ". " Има сигнали от Вършец, Лом, от други места. Искам ясно да кажа, че този вид държание не е задоволително и това ще бъде вдигнато на политическо равнище като тематика, която би трябвало да търси решение ", предизвести министър председателят.

Той отхвърли думите на водача на ДСБ Атанас Атанасов, че Движение за права и свободи ще взе участие в разискването на бъдещите министри при ротацията. " Ген. Атанасов не е бил доста деликатен в този изказ. Смяната на министрите ще става единствено в случай че ние двамата с Мария Габриел сме съгласни, че индивидът би трябвало да бъде заменен ", изясни Денков. Все отново се съгласи, че при избирането на новия кабинет през март, ще би трябвало болшинство и от тази позиция ще би трябвало да се търси поддръжка.

Премиерът отбрани и военния министър Тодор Тагарев във връзка със абсурда с поканите за тържеството на Богоявление , които не били изпратени към водачите на ПГ, след което виновният специалист в МО подаде оставка.

" Политическата офанзива към министър Тагарев няма нищо общо с съответната неточност, която е направил специалистът в министерството. Опит за политически офанзиви постоянно ще има. Жалко е, когато целият диалог към даден бранш се концентрира в свадите. България направи извънредно значими крачки за модернизацията на армията и огромна част от заслугите са на министър Тагарев, разяснява Николай Денков.

" Не може някакви предложения да бъдат поставени на везната и да тежат повече от това, което министърът е направил за армията ", безапелационен е министър-председателят.

Премиерът е уверен, че политическите офанзиви ще продължат, само че при ротацията всеки министър ще бъде оценен съгласно направеното. Денков добави, че поради офанзивите към спортния министър персонално е ревизирал дали той извършва програмата и се уверил, че не е извършил единствено една точка, по която сега се работело. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР