Първо трябва всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки

...
Първо трябва всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки
Коментари Харесай

Румен Радев: Службите не са на президента, обезглавяването им е абсолютна глупост

Първо би трябвало всеки, който има упоритостта да прави някакви дълбоки промени в службите, би трябвало да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под директното оперативно управление на Министерски съвет - в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало да познаваш законите на тези служби, структурата, дилемите, функцииите, метода на съдействие на тези служби с задграничните сътрудници. Така Румен Радев отговори на журналистически въпроси по отношение на изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия, където се чуват диалози за планувани смени в управленията на службите, заяви Българска национална телевизия.

По думите на Радев службите са съществено реформирани и вършат най-много старания в границите на бюджета и ресурсите, с които разполагат. Напомни, че предходната година управлението на ДАНС отиде в Съединени американски щати по тяхна покана и получи премията " Джордж Тенет ", която се дава единствено един път в годината, единствено на една работа от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за " изключителни заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати, за образцовото взаимоотношение в битка с тероризма и подсилване на демокрацията и нейната отбрана от зловредни въздействия ". " И в този момент тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости ", сподели Радев. Според него казусът е по-дълбок, тъй като визира моралните устои на политическата класа.

Президентът отговори и на въпрос,  дали не би трябвало да свика Консултативен съвет по национална сигурност /КСНС/ поради записите. " На КСНС се водят съвещанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става доста ясно, че аз доста мъчно ще позволи някои хора да седнат на масата, където да се разисква класифицирана информация ", съобщи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР