“Първо трябва да се погрижим за най-младите жители на района

...
“Първо трябва да се погрижим за най-младите жители на района
Коментари Харесай

Арх. Румен Русев, кандидат за кмет на “Красно село”: Детски градини за още 500 деца ще отворят врати в района

“Първо би трябвало да се погрижим за най-младите поданици на региона – те са нашето бъдеще ”. Това съобщи претендентът за кмет на “Красно село ” – арх. Румен Русев при разкриване на предизборната си акция. Градоначалникът показа, че повереният му регион е прочут с многочисленото си младо население, само че и с дефицитът тук-там в детските градини.

 

“Ето за какво в 8 ДГ ще отворим места за още 6 нови групи. Ангажирам се до един месец да се издаде позволение за градеж на. В рамките на три месеца би трябвало да се избере реализатор на строителството с социална поръчка. И за 6-7 месеца да бъде изпълнено строителството нужните здания и инфраструктура с цел да може да се образоват в детската градина шест нови групи. Така, в границите на единствено една година ще имаме места за 130 деца в градина от региона ”, окуражи се архитектът, който пое длъжността краткотрайно изпълняващ кмет през април т.г. и оттогава, по думите на живущи, регионът доста усъвършенства своя образ.

 

 

В кв.,,Славия “ пък арх. Русев възнамерява да построи напълно нова детска градина за още 5 групи. “Има общински парцел който е предназначен за детско заведение. Ще проведем социална поръчка за планиране и строителство. И още веднъж за към година ще се сдобием с още 110 нови места за децата ни в регион “Красно селo ”, посочи той и добави, че има и различен общински парцел, предназначен за строителство на детско заведение има и на ул.,,Ген. Стефан Тошев “ в жк,,Борово “. Там също за към година ще бъди построена детска градина с 5 групи. Планира се детско заведение и на ул. “Леринска чука ” до 142 OУ за нови  5 групи.

 

“ В рамките на идващия мандат ще обезпечим с детски заведения още над 500 деца от региона ”, зарича се архитектът и е убеден, че програмата за обезпечаването на грижа за най-малките е действителна и осъществима.

 

“На учебните заведения в региона ще оказваме помощ да си поддържат и обновяват страдния фонд. Като кмет ще положа всички старания да изградим многофункционалната спортна зала на 51 CУ,,Eлисавета Багряна “, замислена преди толкоз години. Проектът е подготвен, належащо е да се избере посредством социална поръчка строител ”, подсигурява претендентът за кмет от ГЕРБ-СДС. Строителството на залата ще продължи към 3 месеца, добавя той.

 

 

В програмата му не са забравени и по-големите деца - в 25 ОУ, доктор “Петър Берон “ той ще продължи с ремонта и укрепването на постройката, с цел да стане учебната среда сигурна и приятна за учениците и преподавателите.

 

“Ще продължим да построяваме нови детски площадки във всички квартали на региона и ще поддържаме към този момент съществуващите - грижата за тези площадки е от извънредно значимо значение.

Като админ ще помaгaм и спомагам на шефовете на учебни заведения и детски градини да реализират своите стратегии ”, поема ангажимент архитектът-градоустройственик, а хората на “Красно село ” знаят, че той ще удържи на думата си, по този начин както постоянно е правил.

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР