Първо трябва да се мисли, а после да се действа,

...
Първо трябва да се мисли, а после да се действа,
Коментари Харесай

Йорданов знае, че македонски език няма от научна гледна точка, но от политическа има



Първо би трябвало да се мисли, а след това да се работи, а нашите политици първо одобряват контракти и след това се сещат , че е трябвало да мислят преди този момент. Македонският език е норма, акцент на българския език и от научна позиция подобен език няма, само че това не е по този начин от политическа, разяснява пред БТВ някогашният ни дипломат в Македония Александър Йорданов.

Той изясни, че македонският министър председателят Заев приказва това, което е подписал като контракт с Гърция : " В контракта с Гърция, Македония се отхвърли от претенциите си към античното завещание, което Гърция счита за свое , само че за сметка на това получи това, което македонизмът като теория настояваше през всичките тези десетилетия, след 1945 година изключително. И то е, че жителите на тази бъдеща Северна Република Македония ще се назовават македонци, езикът им е македонски език и ще имат история такава, каквато те си я кажат, че имат ".

 Каракачанов уверен, че Скопие би трябвало да се вкарва в пътя от време на време
Каракачанов уверен, че Скопие би трябвало да се вкарва в пътя от време на време

Според него македонците се самозабравят

" Според мен Каракачанов прави опит да се върне в говоренето си като партиен водач, забравяйки обаче, че той е вицепремиер на страна, министър на защитата, който е вдигнал ръка и е дал своя вот за този българо-македонски контракт . И минимум на него му наподобява да се прави на сюрпризиран от това, че този контракт допуска друго пояснение в двете страни ", разяснява някогашният дипломат в Македония.

Йорданов счита, че Москва спъва през Каракачанов участието на Македония в Европейски Съюз , както и че по този метод военният ни министър се пробва да насочи вниманието другаде поради свадите към Вътрешна македонска революционна организация и с изхранването на българската войска.

 Външно на Македония отвърна на „ враждебността” на Каракачанов
Външно на Македония отвърна на „ враждебността ” на Каракачанов

Изявлението е отлична опция за контраотговор

" На мен към този момент ми омръзна в България да има политици, които сутринта приказват едно, а следобяд тъкмо противоположното . Давам образец точно с Красимир Каракачанов, който през юни е споделил: " Ние сме признали страната с това име, признали сме и македонския език ", изясни някогашният дипломат в Македония

" Каракачанов на 16 септември имаше аудиенция в Скопие като министър на защитата и там той позволи речта му да се превежда на македонски език и не възрази на място , в случай че трябваше да възразява за какво му се превежда на македонски език ", разяснява Александър Йорданов.

 Каракачанов: Няма участие на Македония в НАТО и Европейски Съюз, в случай че не признае общата ни история до 1944 година
Каракачанов: Няма участие на Македония в НАТО и Европейски Съюз, в случай че не признае общата ни история до 1944 година

Историята на днешна Македония е обща с тази на Република България до 1944 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР