Първо трябва да се фокусираме да спечелим първия мач в

...
Първо трябва да се фокусираме да спечелим първия мач в
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Иска ни се да затворим серията в София

„ Първо би трябвало да се фокусираме да спечелим първия мач в София и по-късно ще мислим и за идващия. Иска ни се да затворим серията в София, само че дали сме подготвени, не знам. " Това съобщи старши треньорът на ЦСКА  Росен   Барчовски  след загубата от Балкан във втория мач от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига, с която резултатът в серията към този момент е 1-1.

„ Не използвахме тяхното сковано и предстоящо обезпокоеното начало, както и проблеми в нахлуване. Липсваше заостреност, придвижване на топката, смела и резултатна пукотевица. Там пропуснахме ние да поведем най-малко с 10 точки.  С тази си игра те задържаха резултата еднакъв и в един миг след 15-ата минута, когато водехме с 5, избухнаха с няколко тройки – някои сложни, други от 7-8 метра. Това ги окрили, успокои ги и подвигна залата. Реално ние губим мача от 15-ата до 25-ата минута. Хубавото е, че по-късно намерихме сили да се борим. Докарахме го до 9 точки и наша топка. Имаше някакви, въпреки и минимални шансове “, сподели още експертът.

„ По-големият проблем беше нападението. Ние нямахме добър % пукотевица. Липсваха ни стрелбите на най-хубавите ни стрелци – и Мартин, Венци го няма, Алекс се появи късно, и Брандън, и Андрей… Така че там те ни превъзхождаха с малко повече стрелби за три точки. Това е от статистиката. Другото е, че ни направиха контраатаки от наши неточности, откъдето също пристигна разликата. Очаквано е, тъй като доста ни се съкрати ротацията. Без един състезател – Зекович, добре, само че към този момент и без Венци на равнище полуфинали е мъчно. Има вяра Зекович да се върне за идващите мачове, само че в последния миг ще се взема решение дали да играе. “, съобщи Барчовски.
Старши треньорът на Балкан Петър Златанович беше удовлетворен от триумфа.
„ Разликата беше в експанзията, която направихме в отбрана, а и най-вече оказа въздействие това, че падахме с 0-1 вкъщи. Натискът беше върху нас. Казах на играчите, че тази раздразнителност, която усещат, би трябвало да я трансфорат в сила в отбрана и това беше основно. Който е гледал мача на повтаряне, може да види какви стрелби имаме. Трябва да си вкарваме отворените стрелби. Казвал съм - дано да задържим тези 35% от тройката, които имаме и считам, че ще са ОК. Те падаха с 20, не е действително да подвигаме разликата на 50. Все отново е полуфинал. Да, имаше разпределяне в края, само че и тяхно предпочитание да наваксат и да паднат с по-малко. Мисля, че в София ще бъдем по-шумни, тъй като там ще сме повече, в сравнение с ще са те, само че да забележим по какъв начин ще е. Не се тормозя за атмосферата и считам, че ще е по-интересно “, съобщи Златанович.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР