Първо трябва да дадете личната си карта на член на

...
Първо трябва да дадете личната си карта на член на
Коментари Харесай

Как се гласува на балотажа с машини

Първо би трябвало да дадете персоналната си карта на член на секционната комисия, с цел да ви открие в листата. След това ще получите карта, с която да гласувате на машина. Картата се слага в слота на машината с чипа напред, изчаквате, избирате защо желаете да гласувате - за кмет на община, на регион, на кметство.

Маркирате своя избор на електронната бюлетина за съответния тип избор посредством натискане на екрана. Избирате за кого гласувате. Продължавате към идващия избор. Отново избирате вашия претендент.

След това се появява прозорче, на което да сверите дали това е вашият избор.

Следва излизането и на двете бюлетини. Те се отпечатват по едно и също време и поредно свързани. Избирателят изчаква звуковия сигнал на машината и по-късно взима бюлетините.

Взимате ги, още веднъж поглеждате избора. Разделяте бюлетините и ги сгъвате настрана по подобен метод, че да се резервира тайната на вота. Пподавате бюлетините на член на СИК, който слага по един щемпел върху гърба на всяка бюлетина.

 

След това пускате бюлетините в изборната кутия за машинно гласоподаване.

Връщате на член на СИК смарт картата с надпис " Избирател ". Подписвате се в изборния лист в съответната рубрика и получава  документа си за идентичност, след което напуща помещението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР