„ПЪРВО СЕ ЗАРАДВАХ, ПОСЛЕ ИСКАХ ДА ПРЕГЛЕДАМ ПАК ВСИЧКИ МАЧОВЕ

...
„ПЪРВО СЕ ЗАРАДВАХ, ПОСЛЕ ИСКАХ ДА ПРЕГЛЕДАМ ПАК ВСИЧКИ МАЧОВЕ
Коментари Харесай

Емил Стойнов, спечелил от "Еврофутбол" над 115 000 лв. с 1 лев, разкрива стратегията си на игра

„ ПЪРВО съдебна експертиза ЗАРАДВАХ, ПОСЛЕ ИСКАХ ДА ПРЕГЛЕДАМ ПАК ВСИЧКИ МАЧОВЕ "

Винаги съм бил на облага от „ Еврофутбол " - споделя майсторът на предвижданията
Емил Стойнов е на 57 години от Пазарджик. По специалност е електромонтрьор. В момента работи в млекопреработвателно дружество. На 13 април - петък, той завоюва от „ Еврофутбол " 115 923,04 лв. от 9 мача в права колонка единствено с 1 лев! Много от срещите, познати от него, приключиха ненадейно, което прави достижението му да наподобява още по-значимо.

В искрено изявление Емил Стойнов чистосърдечно споделя своя метод на мислене и игра, споделя за задачите, които си е поставял, и разкрива тактика, която го е довела до огромния триумф!

- Колко постоянно играете „ Еврофутбол "?

- Редовен участник съм и играя от много години. Нещата започнаха през 1997-1998 година напълно инцидентно. Двама сътрудници в София играеха и ми беше забавно, тъй като единият е от ЦСКА, а другият е от Левски. Всеки понеделник падаше огромен смях с тях поради резултатите на двата тима. Един петък ме попитаха какво ми е мнението за някакви мачове. Аз избрах три хикса, те ми пуснаха фиш и в понеделник отдалече ми вършат знак, че съм ги познал.

Така започнах да си взимам програмка и да играя. По принцип аз не схващам пункта като място за хазарт.

За мен „ Еврофутбол " е зала за мачове, където се мисли, употребява се логичност и се случват забавни неща. Иначе, да отида някъде, да заложа на пет цифри и да виждам дали ще се паднат, не ми е по усета. След първия триумф от три хикса познах четири хикса и започнах да виждам по различен метод на играта, да си слагам цели, да играя за нещо несъмнено.

Задачата ми беше да качвам по една цифра към извоюваната сума. Първите ми облаги бяха двуцифрени - 27 лв. и деветдесет и няколко лв.. И си сложих за цел идната да бъде с три числа - най-малко 100 лв.. Тогава си трансформирах метода на игра. Избрах 10 мача в права колонка с 10 лв. (аз по принцип играя в множеството случаи права колонка) и завоювах 700 лв.. Изпълних си и тази задача, тъй че идната ми беше да печеля 1000 лв.. Междувременно се случиха и други събития.

Имаше един интервал, в който ходех по проучвания, бях в болнични, не ми излизаха точни диагнози и финансово моментът беше тежък за мен. Само тогава съм гледал на „ Еврофутбол " като на
хазарт - взех решение да избера 4 или 5 мача, които са по-сигурни, и да ги играя със 100 лв..

Коефициентът беше към 4. Четири дни подред играх по този начин - във вторник, сряда, четвъртък и петък. Имаше предварителни кръгове за Шампионска лига и Лига Европа. Срещу 400 лв., вложени през тези дни, взех общо 1600 - т.е. завоювах 1200 лв., което тогава ме постабилизира и се почувствах по-спокоен.

- А по-късно върнахте ли се към предходния си жанр?

- Да, по-късно отново се върнах на моя метод на игра и започнах да си диря облагата над 1000 лв.. Обмислях с какви средства да играя и по отношение на тях какви коефициенти да диря. И избрах 10 мача в права колонка, само че ги играх с 50 лв.. Печалбата ми беше 1400 лв.. Тогава си изпълних и тази задача. Следващата беше 10 000. В този интервал започнах да играя
джакпот. По това време в събота имаше наследник джакпот 13 срещи, а в неделя - червен джакпот 12 срещи, които бяха самостоятелни един от различен и с струпване.

През седмицата имаше други два - аленият беше 11 срещи и имаше жълт от 10 срещи, на който обаче залогът му беше по 50 стотинки на колонка. Другите бяха по 10 стотинки на колонка. Това правеше жълтия
джакпот по-непривлекателен, тъй като аз играех двойни срещи, т.е. по 128 колонки, което по 10 стотинки на колонка е 12,80 лв., само че по 50 стотинки към този момент сумата става друга. Поканих един другар да играем двамата аления джакпот с 11-те мача - да си разделяме парите, само че да го играем непрекъснато, а не да минат примерно 3 тиража и да се откажем. За първи път влязохме в джакпота през март 2006 година - спечелихме 1400 лв.. Играехме система от 7 двойни и 4 твърди.

Тогава се пошегувах с него. Попитах го дали знае какво е Голям шлем. Това е от тениса, където има 4 шампионата - намерено състезание на Австралия, Франция, Англия и Щатите. Ако някой състезател ги завоюва в една календарна година, това се споделя Голям шлем. Ако е разбъркано в две години, е единствено Шлем. Попитах го желае ли да създадем Голям шлем - тази година да уцелим още три пъти този
джакпот. Той се засмя: „ Ще го създадем ли? ". Казах му: „ Ще се опитаме! ". И започнахме. Лятото имаше Световно състезание. Тогава влязохме в джакпота за повторно, отново с 1400 лв. облага.

През септември влязохме трети път, отново с 1400 лв. - тази облага към този момент ни беше нещо като обезпечена, все едно за нас е предопределена. На 13 декември 2006 година към този момент тиражът беше доста забавен. Англия, най-ниските групи - Нантуич, Хароу Бъро и други сходни села. Ние гледаме вестника, мислим и пускаме за
джакпота във вторник.

В сряда сутринта - тогава си проверявахме мачовете на телетекст на тв приемника - гледаме резултатите и 10 мача са като нашите, а за един мач, който ни е двоен - „ 1Х ", още няма резултат. Отиваме на работа, минава време, няма го. Той стартира да се тормози, помолихме един сътрудник компютърен експерт да търси по какъв начин са приключили тези тимове, той изрови някакъв британски уебсайт и започнахме да четем. Там пишеше, че тимовете са играли, домакините са повели в някоя минута, имало е и дузпа в първото полувреме, станало е 1:1 и нямаше повече информация. Казах си - в този момент, в случай че е отсрочен мачът,
джакпотът отпада, остава единствено колонката.

Най-накрая излезе в 10.30 часа краен резултат 1:1. Звъннах в централата на „ Еврофутбол ",
джакпотът беше малко над 44 000 лв., имаше две облаги, нашата беше 22 000. Казаха, в случай че желаеме да отидем незабавно да си я получим. Отидохме, взехме я и тогава си реализирах идната цел - облагата с петте числа. Това беше през декември 2006 година След това 2007 година излизах от България, върнах се през 2008 година, само че тогава играех по-малко.

- Остана ли упоритостта Ви да си подобрите облагата с още една цифра?

- Да. През 2010 година си споделих - време е да реализира идната си цел, облага от 100 000 нагоре. Трябваше да съобразя какво да играя, опциите си за вложения с коефициентите. Защото, както ви споделих, аз малко съм залагал с по-големи суми - единствено 5-6 пъти съм играл с по 100 лв.. Започнах да си диря разновидности за мачове с по-сериозни коефициенти.

Почти не играя мач с коефициент под 3. Сега във въпросния фиш имам единствено 2 изключения от това предписание. Започнах да пробвам. Играл съм с 9 хикса, с 10 хикса. Стигах до куриозни случаи от вида на 7 познати хикса, един - не, и един отсрочен мач, обаче в играта всичко това го има. Бягали са ми мачове в последната секунда. Веднъж в 95-ата минута ми избяга мач, поради който изпуснах сума, три пъти по-голяма от в този момент извоюваната, само че не съм се ядосвал. Свикнал съм да виждам с интерес на това, което се случва. Както ви споделих, аз не одобрявам „ Еврофутбол " като
хазарт, а като зала за футболни залози, мачове, статистика, логичност, мислене и резултати.

- Как стигнахте до задачата в последна сметка?

- Постепенно започнах да играя освен хиксове, само че и други разновидности - да вземем за пример, в случай че има висока единица или двойка, която ми харесва, предпочитам нея. Но този път ми лиши малко по-дълго време да се случи. Сега реализирах и тази своя цел.

- Много от срещите, на които сте заложил, приключиха по неочакван метод. Как ги познахте?

- Много хора ме питат, само че аз си имам някаква логичност. Примерно за двата български мача вътрешно бях съвсем 100% уверен. Даже се изненадах, че Ботев са били единствено с 2:1. Аз чаках там висок резултат, само че очевидно Славия са влезнали във форма или Ботев са играли по-слабо. За мача Левски - ЦСКА бях сигурен, тъй като ЦСКА без трима съществени играчи, и то - единият от тях Каранга, нямаше по какъв начин да се оправят, а и ЦСКА бяха тръгнали леко надолу. За Шампионската лига имам следните учредения - Барселона и Реал Мадрид са 100% класирани след първите мачове. При всички положения и двата тима са подценили реваншите.

Гледах първите срещи от четвъртфиналите. Рома първия път играха толкоз едва против Барселона, че нямаше по какъв начин повторно да се показват по същия метод. Независимо че мачът приключи 4:1 в първата среща, надиграването от страна на Барселона не беше толкоз мощно.

Предположих, че там може да се получи неочакван резултат и заложих на победа за Рома, само че чак да се стигне до елиминиране не го чаках! Същото нещо с Реал Мадрид - 100% се считат за класирани, победа с 3:0 като посетители и естествено, че ще се опитат мачът да премине по най-лесния за тях метод, с малко подценяване. Там мачът потегли зле за тях. Ювентус поведоха във втората минута и първото полувреме приключи 2:0. Другото, което там съм си мислел, е, че Реал към този момент победиха Ювентус доста пъти изрично. Време беше Реал да изиграе един слаб мач против Ювентус и противоположното. Това ми беше логиката за тази двойка.

За Манчестър Сити - Ливърпул - това са британски тимове. Доколкото съм виждал, при тях има нещо като предписание - не е значимо какъв брой гола ще получиш, а ти да вкараш с един повече. Моите разсъждения за тази двойка са били, че при този резултат от първата им среща, Манчестър Сити би трябвало да се хвърля. Открие ли се обаче, ще получи гол. Ако това се случи, мачът ще свърши. И е въпрос на това Ливърпул още какъв брой гола ще вкара. Което и стана. След като Ливърпул вкара за 2:1, можеше с още повече за Ливърпул да приключи този мач.

- А по какъв начин познахте равенството на Байерн Мюнхен - Севиля?

- Байерн Мюнхен - Севиля беше с най-високия коефициент. За мен Байерн започнаха малко да излизат от форма тъкмо преди този мач. Сега отново са смачкали Леверкузен, само че на тях не им трябваше повече от това да се класират. И те си го направиха практично, по немски. За Лига Европа ми бяха най-притеснителни мачовете, като там бях сигурен единствено за Олимпик Марсилия - Република България Лайпциг и 5:2 мисля, че е безапелационен резултат. Там също гледах първия мач и без значение че Марсилия го изгубиха, 1:0 не ме притесняваше въобще.

Много повече ме притесняваше Спортинг Лисабон с Атлетико Мадрид, тъй като Атлетико Мадрид в действителност я желаеха тази купа - те нямаше към този момент какво друго да желаят. От друга страна, Спортинг Лисабон не са неприятен тим и играят добър футбол, изключително в това състезание. Отначало потеглиха мощно и взех решение да дам една единица. За Арсенал -ЦСКА Москва се изненадах от резултата. Там чаках 0:0 и да няма защо да се играе при 4:1 първия мач, само че срещата се е развила 2:0 за ЦСКА с опция при трети гол да изхвърлят Арсенал. И към този момент там е тръгнал обратът - 2:1 в 73-ата минута и в спомагателното време 2:2.

- Имаше ли някоя прогноза, която решихте да измененията в последния миг?

- Бях написал в предварителната си прогноза за Рома - Барселона хикс, само че след това си споделих - Рома би трябвало да измият срама от първия мач, несъмнено ще се хвърлят с всички сили, тъй че си трансформирах знака на единица.

- Това е било доста положително решение.

- И още едно решение имаше, обвързвано с тази облага. Аз пусках фиша в понеделник вечерта и гледах програмата на „ Еврофутбол ", която е за интервала петък - понеделник. В нея бяха включени единствено мачовете от Шампионската лига във вторник и сряда, а срещите от Лига Европа ги нямаше. Тях ги гледах в Интернет, само че обърнах внимание и на мачовете от понеделник. Бях си харесал ЦСКА Москва -Динамо Москва, двойка на коефициент 5.50. В последния миг взех решение да не го играя този мач, извадих го от фиша и оставих единствено тези от вторник, сряда и четвъртък. Във вторник сутринта погледнах с едно око и знаете ли по какъв начин беше приключил мачът - 1:2.

- Значи можехте да имате още по-голяма облага?

- Въобще не скърбя! Аз съм постигнал това, за което съм играл.

- И в този момент? Коя е идната цел?

- Очаквах този въпрос. Следващата цел, естествено, е да диря оптималната евентуална облага, само че не знам дали ще мога да го направя и дали ще я преследвам толкоз настойчиво, както до момента. Осем години съм играл с тази концепция и с тази цел. Не е било някаква гневна упоритост, само че съм бил пореден. Както Ви е споделил и букмейкърът, играл съм си обикновено - с по левче-два и на коефициенти, които да ми дават облага над 100 000. Това съм търсил. Има вид да опитвам да играя отново, само че нямам доверие да е толкоз настойчиво, както до момента.

- Какво направихте, когато разбрахте, че печелите?
- В петък сутринта си ревизирах последните срещи и пристигнах при букмейкъра, с цел да се удостовери и от апаратурата. Оттам нататък процедурата се оказа доста бърза, чиста и приятна, за което съм признателен на „ Еврофутбол ".

- Кога си получихте парите от облагата?

- Още в петък - бяха доста общителни, учтиви и експедитивни.

- Какво беше възприятието, когато разбрахте, че печелите?

- В първия миг бях доста щастлив. Малко по-късно просто желаех да прегледам още веднъж всички мачове, въпреки че аз ги знаех наизуст, тъй като не играя постоянно срещи за няколко дни напред. Обикновено играя за ден, най-вече за два, само че най-често за ден. И този път си ги наблюдавах.

След първия ден, като излязоха двата мача от Шампионската лига и от българската Купа, след втория ден - другите два от Шампионската лига и българската Купа, тъй че останаха тези от Лига Европа, които си ги ревизирах в петък сутринта. Така че първото беше наслада, а след това - задоволство, че съм си постигнал задачата тъкмо по този метод - обикновено и поредно, без някакви фикс хрумвания, луди упоритости и луди
залози.

- Как играете, когато единият от тимовете е България?

- Останало ми е като спомен, че един път играх отново за огромна облага - към 300 000, и един от мачовете ми беше единица за Хърватска - България. Хърватска поведе с 2:0. Стана една промяна в нашия тим, влезе Владо Манчев (той е от нашата пазарджишка школа), подаде на Бербатов и стана 2:1. След малко Бербатов вкара втори гол за 2:2 и приключиха „ хикс ". Това беше единственият мач, който ми избяга тогава. Така разбрах, че не би трябвало да се играе против нашия народен тим.

Това се удостовери и когато Хърватска ни гостува в България. Бях сигурен, че ще ни победят и играх отново двойка за тях. Биха ни с 2:0. Печалбата ми беше над 500 лв., само че денем един сътрудник ме попита: „ Как може да играеш против България? "

Отговорих му, че повторно я върша тази неточност. Замислих се и взех решение да не взимам тази облага. До пункта на Централна гара, в който играехме тогава, видяхме една жена. Тя седеше и очакваше някой да й остави нещо. Отидохме при нея и й оставихме всичките пари от облагата. Оттогава против нашия народен тим не съм играл.

- Кои са най-големите коефициенти, които сте познавал?

- Мога да се похваля, че съм познавал успеха на Лудогорец против ПСВ Айндховен в първия мач от групите на Лига Европа. Коефициентът беше над 10. Най-големият коефициент, който съм хващал обаче, е, когато започваше едно Световно състезание за младежи до 21 години.

Аржентина бяха международен първенец и щяха да играят против Съединени американски щати. Точно тогава най-силните играчи като Меси бяха излезли от младежкия тим на Аржентина, а Щатите бяха окуражени да се показват добре и в този футбол, освен в техния си американски футбол. Заложих на Щатите и те биха с 1:0. Коефициентът беше 15. Аз обичам да играя такива мачове, само че постоянно почиващи на някаква логичност.

Не просто да видя някакъв коефициент, примерно 8, и да си кажа - това ще го играя. Първо би трябвало да погледна тимовете и да помисля. И второ, заобикалям да се сблъсквам с доста информация. Отварям програмката и виждам примерно шампионата на Италия. Проверявам последните 6 мача на единия тим, с цел да видя има ли някаква последователност, и по същия метод на другия тим.

И ги следя по какъв начин вървят - примерно победа, загуба, еднакъв, две победи, три загуби, с цел да се ориентирам в каква форма е тимът. Ако се наложи, само че не постоянно, виждам и домашен мачове на домакина и гостуващи мачове на гостуващия тим. Така предпочитам. Не виждам цялото състезание.

- От кой тим сте?

- От Бенковски Пазарджик! Бил съм в юношите на този тим в миналото и тук имаше доста мощна детско-юношеска школа, както и мъже, които играха дълги години в „ Б " групата на България. Това е един от тимовете, които могат да се похвалят с към 5000 души аудитория на домашен мач в „ Б " група. В същото време, без да ги жегвам, Славия и Локомотив играеха пред 200 индивида в София. А отсам ходехме на мач, в който Бенковски Пазарджик гостува, по 1000-2000 индивида.

- Кой ще завоюва на Световното състезание това лято?
- По принцип на Световно състезание Германия постоянно ми е един от любимците, само че в този момент Бразилия, може би.

Какво ще извършите с парите, които спечелихте?
- Те са една естествена сума, която ми дава някакво успокоение. Вече направих едно подаяние от 10 000 лв. на физическо лице, което има нужда.

- Имате ли някакъв амулет или обред за шанс?
- Нямам. В тези неща има и логичност, и шанс. Както ми е излизал мач в последната секунда, по този начин ми е и бягал, като доста повече пъти ми е бягал. За мен няма сигурен мач. Всичко може да се обърне - червен картон, дузпа.

- Свързвате ли този триумф с някакви други събития?

- Петък - 13-и, беше денят, в който си взех облагата. На 13-о число през декември пък взехме предходната огромна облага от
джакпота. Така че, цифрата е 13!

- Кой е обичаният Ви пункт на „ Еврофутбол "?

- Имам два обичани пункта на „ Еврофутбол " в Пазарджик. Единият е на Трифон Малинов, в който завоювах в този момент (на ул. „ Дойран " 14), а другият е на Крум Кантарев (на бул. „ България " 71). И на двете места е доста подредено, приветливо, а
букмейкърите са същински експерти!

- Ако в този момент теглите чертата, на плюс ли сте от играта?

- За тези, да кажем 10 години, в които съм тръгнал да диря тази облага, съм играл с не повече от 3000 лв. общо. Но съм имал и доста облаги сред 100 и 1000 лв.. Винаги съм бил на облага от „ Еврофутбол "! Даже един другар в София ми споделя: „ Ти си единственият, който познавам, и е на облага от „ Еврофутбол ". Но това не е по този начин! И другите участници печелят постоянно. Въпросът е да играеш рационално и непрекъснато, да си обмисляш мачовете, от време на време да рискуваш малко, само че най-много да играеш на драго сърце и да се забавляваш!




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР