Първо разследването за изчезналата инструкторка по танци и бизнес дама

...
Първо разследването за изчезналата инструкторка по танци и бизнес дама
Коментари Харесай

Алена Щерк е убита с множество удари по главата, приятелят й имал изблици на ревност

Първо следствието за изчезналата инструкторка по танци и бизнес дама Алена Щерк е било за похищение. После - с откриването на натрупа, е преобразувано за ликвидиране, защото по него имало голям брой удари по главата. Именно един от тях се е оказал несъответстващ с живота.

Приятелят й италианец, с който се разделили наскоро, пък имал " прояви на ревнивост ", а сред персоналните и бизнес връзките на двамата към този момент работната догадка на проверяващите е " с превес върху любовта ".

Това стана ясно на взаимен брифинг на Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, които работят по случая с убитата 47-годишна бизнес дама.

Бившият към този момент другар на Щерк - Виктор Спига е единственият обвинен, по колата има следи от кръв, а самото закононарушение е станало или в автомобила, или в гаража - едва евентуално в дома й, сподели през днешния ден комисар Стойне Цветков от столичната полиция.

Вечерта на 26-и Алена се е прибрала след среща с близки и като интервал на престъпенито към този момент се допуска точно нощта или ранните часове на 27-и.

След като получили позволение за достъп до трафични данни, проверяващите открили, че телефонът на обвинения е бил до жилището на Щерк в нощта.

После по камери, които отчели придвижване на нейната кола - сред 1:30 и 04 ч сутринта сред София, Перник и Радомир са разбрали и къде е имало закъснение и това ги е насочило към възможния регион на разкриване на натрупа.

Въпреки че - както е известно, тялото е открито от близки на жертвата, полицията сподели, че и те са били напълно наоколо.

Спига е арестуван сутринта в хотел в Италия, похвалиха се от прокуратурата с бързата реакция на европартньорите ни. Адвокатът, който сутринта обясняваше, че Виктор е имал билет за самолета отпреди 10 дни, не е конституиран по това дело и... Виктор не е напуснал страната със аероплан, а с кола чартърен, настояват още от Министерство на вътрешните работи.

Срещу италианеца към този момент се води дело за съзнателно ликвидиране. Чака се екстрадицията му.

Цветков даде и забавно пояснение на изнесените данни, че сутринта на няколко пъти се е задействала алармата от вкъщи на Щерк. Според него става въпрос за комплициране на отдалечените от страна на килъра, който опитвал да отвори гаража.

Специално подчертаха, че не е имало в никакъв случай подавани сигнали за домашно принуждение от нейна страна против него.

Имало е пререкания и прояви от негова страна на ревнивост.

Днес сутринта официалон бе доказано, че през вчерашния ден другари са разкрили през вчерашния ден тялото до пречиствателна станция на пътя Перник-Радомир и подали сигнал в полицията.

С мъжа, с кого допреди месеци е живеела на фамилни начала, са имали общ бизнес.

Въпреки това, пред бТВ юристът, който се представяше, че е на Виктор Спига - Любен Казанлиев, съобщи, че " клиентът му доста тежко претърпява случилото се " и че не е чувал да е арестуван.

Що се касае до бизнеса на двамата, близки на Алена споделиха пред Клуб Z, че въпросният бизнес е бил с виновност. Иначе дамата е била преподавателка по танци и водач на тим по танци, който взел участие в надпревари, фестивали и други

Имала е и ползи в IT бранша, само че не може да се каже, че е програмист или компютърджия.

Медии разпространиха елементи след нещастието - че в дома в кв. Бояна е натиснат паник бутон вечерта на изгубването. След убийството автомобилът на Алена, с който е откаран трупът, е спретнат и паркиран в къщата й.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР