Първо програмата, после разпределение на постовете - под това мото

...
Първо програмата, после разпределение на постовете - под това мото
Коментари Харесай

Разговорите за нов кабинет: Първо програма, после постове -

Първо програмата, след това систематизиране на постовете - под това мото мина следващият кръг от съвещания сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и самостоятелни депутати.  В програмата ще има ясни задания и периоди за възможния кабинет на Асен Василев, който разполага с още 5 дни да откри поддръжка, да разпише програмата и да разпредели министерските постове.

Според Ивайло Мирчев от Демократична България е по-добре министрите в проектокабинета да са специалисти, а не ярки политически фигури, с цел да се тушира напрежението. Освен това би трябвало да отпадне практиката от настоящето държавно управление - избрана партия да поема съответно ведомство.

" Ако там имаше огромни проблеми, това беше феодализацията на министерствата. Надявам се, да успеем да се споразумеем тази феодализаиця да отпадне, тъй като тя сподели много проблеми в работата си ", изясни Мирчев

Днес са прегледани целите - Планът за възобновяване и резистентност, правосъдна промяна, презичисляване на пенсиите. 

" Това, което обсъдихме, е да имаме доста ясно написани законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и правосъдната промяна като основен приоритет, изключително в посока антикорупция. Условията са единствено кой закон по-бързо да бъде гласуван ", разяснява началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова.

По думите на правосъдния министър в оставка Надежда Йорданова до края на годината би трябвало да стане факт законът за следствие и търсене на отговорност от основния прокурор и неговите заместници и надлежно възстановяване на досъдебното произвеждане.

" Традиционните наши претенции са за преизчисляване на пенсиите от 01.01.2023 година, безвъзмездни учебници за възпитаници от 1 до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година Най-безумното нещо сега е да затворим вратата на Народното събрание и да отидем на избори. Трябва да имаме обезпечено болшинство, което да приема по-късно препоръчаните законопроекти, тъй като елементарно е в петък или в понеделник да бъде определен кабинетът, само че идва срядата, в която би трябвало да има 121 регистрирани ", съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Даниел Лорер от Политическа партия съобщи, че продължава търсенето на съидейници на " самостоятелен принцип ".

" Държим на повече от 121 (депутати - бел. ред.), защото сме пределно наясно, че с цел да има постоянна работа, с която работим за приходите на хората, за стабилността на България, е значимо това да се случва в една постоянна институционална среда. Не имам вяра държавно управление на малцинството да може да го направи. Слави Трифонов ни пожела триумф в търсенето на депутати и аз се надявам той в действителност да го има поради, защото цялата страна в действителност има потребност от непоклатимост, а не от нови избори ", посочи министърът на нововъведенията и растежа в оставка.

Независимите депутати първо ще се срещнат с програмата на проектокабинета и тогава ще преценяват дали ще го поддържат или не, разгласи по-рано Иво Атанасов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР