Първо по рода си проучване показа, че процентът на деца

...
Първо по рода си проучване показа, че процентът на деца
Коментари Харесай

Нараства процентът на децата с аутизъм в САЩ

Първо по рода си изследване сподели, че процентът на деца с тежка форма на аутизъм в Съединени американски щати нараства, въпреки и доста по-бавно от по-леките случаи на аутизъм, оповестява Българска телеграфна агенция.

Алисън Сингър, изпълнителен шеф на активистката и изследователска организация „ Научна фондация за аутизма “, е съавтор на изследването, което беше оповестено в сп. „ Пъблик хелт рипортс “. Ръководители на плана бяха учени от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

„ Много е значимо да знаем какъв брой хора страдат от тежък аутизъм, с цел да можем вярно да се подготвим за техните потребности “, сподели Сингър, която също е майка на 25-годишна жена с тежък аутизъм.

Преди по-малко от две години интернационална комисия от специалисти по болестта уточни дефиницията за тежък аутизъм: деца с коефициент на просветеност еднакъв или по-нисък от 50 и/или деца, които не могат да поддържат връзка посредством диалект.

Съгласно тази формулировка, към една четвърт от децата в Съединени американски щати до 8-годишна възраст, страдащи от аутизъм, попадат в тази категория – това откри новото изследване.

Аутизмът не се разпознава посредством кръвни или биологични проби, а посредством преценка за държанието на детето. В предишното със болестта са се диагностицирали единствено деца със съществени езикови усложнения, повредени обществени умения и извънредно повтарящо се държание, само че определението за аутизма в този момент към този момент включва и цялост от по-леки положения.

В рамките на новото изследване специалистите разгледаха учебните и медицинските досиета на над 20 000 деца с аутизъм от 2000 година до 2016 година Те откриха, че броят на деца с тежка степен на болестта е повишен, само че не толкоз внезапно, колкото броят на деца с лека степен на аутизъм.

Джан Блейчър, откривател на болестта от Калифорнийския университет, изрази смесени усеща по отношение на отчета. Дефиницията на тежкия аутизъм, която разчита на този коефициент на просветеност може да се окаже проблематична, твърди тя. Блейчър е следила деца с коефициент над посочения, които също са показали признаци на тежък аутизъм. Тя е обезпокоена, че следователно тези деца не биха получили същите грижи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР