Първо неидентифициран дрон се разби край сграда в района на

...
Първо неидентифициран дрон се разби край сграда в района на
Коментари Харесай

Два дрона паднаха в Египет, Израел обвини подкрепяните от Иран йеменски хуси

Първо неидентифициран дрон се разруши край постройка в региона на болничното заведение в град Таба, на брега на Червено море, в североизточната част на Синай, където има пропускателен пункт с Израел. Шестима души бяха леко ранени, съобщи египетски боен представител.

Втори дрон е бил взет под прицел, до момента в който е бил отвън египетското въздушно пространство в залива на Акаба, йордански град, покрай Таба, и някои от отломките от дрона са паднали в необитаема зона в Нуейба, на Синай.

Израелската авиация съобщи, че е осуетила въздушна опасност в зоната на Червено море е прехванала противников цели.

Лиор Хаят, представител на израелското министерство на външните работи, упрекна хусите, че са изстреляли дроновете, с цел да навредят на Израел.

Кадри, публикувани в локални медии, демонстрират развалена постройка и няколко коли в Таба, предава Българска телеграфна агенция.

Синайският полуостров граничи и с линията Газа, и с Израел.

Световната здравна организация към този момент не поддържа връзка със своя личен състав, здравни заведения и други сътрудници в обсадената линия Газа, заяви генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Българска телеграфна агенция.

" Тази блокада ме кара да бъда съществено угрижен за тяхната сигурност и за непосредствените опасности за здравето на уязвимите пациенти ", написа Тедрос в обществената мрежа Екс. " Настояваме за незабавна отбрана на всички цивилни жители и за цялостен филантропичен достъп ".

Във втори пост той написа единствено: " Защо? "

Вчера Палестинската телекомуникационна компания заяви, че информационните и интернет услугите в Газа са прекратени заради бомбардировките на израелската войска. Палестинският " Червен полумесец " също написа в Екс, че е изгубил връзка с всички оперативни центрове и екипи в крайбрежната линия с над два милиона поданици.

Вчера израелските сили оповестиха, че са подготвени да разширят наземните си интервенции в линията Газа против ислямистката организация " Хамас ". През последните няколко часа военните оповестиха, че към този момент са засилили интервенциите в Газа, която е изцяло отцепена след огромното нахлуване на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Същевременно израелските военни предизвестиха на интернационалните новинарски организации Ройтерс и Франс прес, че не могат да подсигуряват сигурността на техните публицисти, настоящи в линията Газа, съобщи Ройтерс.

Двете медии желаеха от израелските сили гаранции, че техните публицисти няма да бъдат взети под прицел при израелски удари в палестинската територия. В отговор на което израелските сили споделиха, че не могат да подсигуряват сигурността на публицистите. Израелските военни допълниха че " Хамас " преднамерено работи покрай цивилни и публицисти. Израелските сили също по този начин предизвестиха, че интензивни удари по цели на " Хамас " може да нанесат вреди на околни здания и че ракети на " Хамас " може да се отклонят от траекторията и да убият цивилни в линията Газа.

Израелските сили приканват медиите да подхващат нужните ограничения, с цел да подсигуряват сигурността на публицистите си, настоящи в Газа.

Комитетът за отбрана на публицистите съобщи, че минимум 27 публицисти са убити от началото на войната на 7 октомври, като множеството са паднали жертва в Газа, само че има убити публицисти и в Израел, и в Южен Ливан. От тях 22 са палестинци, 4 са израелци и един е ливанец.

Междувременно правозащитната организация " Хюман райтс уоч ", съобщи, че спирането на връзките в линията Газа рискува да скрие всеобщи жестокости, съобщи Франс прес.

" Прекъсването на връзките в линията Газа, подложена на интензивни израелски бомбардировки, рискува да послужи за прикритие на всеобщи жестокости ", предизвести правозащитната организация. " Това спиране на информацията рискува да послужи за прикриване на всеобщи жестокости и да способства за безнаказаността за нарушаванията на човешките права ", съобщи представителката на организацията, изследователката и защитничката на цифровите права Дебора Браун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР