Първо - културно заимстване и подражателство разложиха народния бит. Второ

...
Първо - културно заимстване и подражателство разложиха народния бит. Второ
Коментари Харесай

Костадинов: Без народно единство и национално съзнание съществуването на нашата държава е застрашено

" Първо - културно заимстване и подражаване разложиха националния обичай. Второ - непознати идеологии отчуждиха интелигенцията от народа. Трето - необуздани партийни битки разделиха и деморализираха българите.
Четвърто - икономически усложнения сътвориха обществени брожения. Пето - малцинствени проблеми изправиха обособените елементи на нацията едни против други.
 Костадинов: Клеветят ни, тъй като желаеме България да е свободна и самостоятелна страна (ВИДЕО) Костадинов: Клеветят ни, тъй като желаеме България да е свободна и самостоятелна страна (ВИДЕО)
Лидерът на Политическа партия " Възраждане " изиска право на отговор в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком по отношение на комен...
Шесто - непознати учебни заведения и институти се надпреварват да печелят въздействие над народа. Всичко това се случва на фона на едно революционно време, на един бездънен европейски нихилизъм, общ честен крах и набожен индеферентизъм.
За да се преодолеят тези недъзи е нужно единствено едно - национално единение. Това единение не би трябвало да бъде смущавано от никаква външна политика, то би трябвало да стои постоянно над нея. Без национално единение и национално схващане съществуването на нашата страна е застрашено и робството е неизбежно`, във Facebook.
" Звучи ли ви познато и настоящо? Не е писано от мен, нито е писано в този момент. Това са думи на проф. Спиридон Казанджиев от неговата публикация " Народ и страна ", оповестена през 1934 година - преди 87 години! Тъй като явно нашите недъзи си остават същите през поколенията, и констатациите върху тях си остават настоящи макар изтеклите десетилетия.
Ето за какво може да ви прозвучи парадоксално, само че аз съм оптимист. Защото ние с изключение на недъзи имаме и доста преимущества, и навръх тях ще заложим, с цел да изведем народа ни от рецесията и да поведем България към мястото, което заслужава - при водещите страни в света! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР