Първо изявление на главния прокурор Иван Гешев след исканията за

...
Първо изявление на главния прокурор Иван Гешев след исканията за
Коментари Харесай

Главният прокурор показа оставката си и я скъса ВИДЕО

Първо изказване на основния прокурор Иван Гешев след настояванията за оставката му.

Още при започване на брифинга той скъса своята оставка и я хвърли на земята.

Работил съм само и единствено за България и за българските жители и за тяхната сигурност. Думи като татковина, родина, родно място, мъжка дума, чест, колкото и да е старомодно - те значат нещо. Може да съм допускал неточности, да съм споделил нещо непремерено, само че всичко е било единствено в полза на народа, съобщи при започване на брифинга Гешев.



„ Вчера, пристигайки от Съединени американски щати, бях поканен в 10:00 часа да си подам оставката.  Беше  упоменато, моето семейство и че, в случай че не го направя, някой ще натисне копчето ентър с някакви видеоклипове.  За това по-добре да демонстрация здравомислие, тъй като животът продължава.  Имаше  персонални отклонения, че съм самичък на скалата а там духа вятър. Не ме е боязън! Колкото и да някой може да им звучи като факсимиле, Фалконе е споделил – страхливецът умира всеки ден, а смелият единствено един път ”, сподели Гешев.

„ Правя каквото би трябвало и да става каквото ще ”, съобщи още Гешев.

Той изясни, че ще изложи хронологично офанзивата от „ политическата мафия, олигархията и проведената престъпност „ против него и за какво се е случило това.

„ Опитах се още при започване на мандата си да трансформира каквото мога, да подобря живота на българските жители, да подобря тяхната сигурност.  Започнах с битовата престъпност, проведената престъпност и Европейска комисия съобщи, че този проблем е решен. За пръв път се появиха и разследвахме каузи за тероризъм, за зловредното съветско въздействие, което до момента никой не разследваше, дори някои някогашни министър председатели подаряваха кученца на Путин. Продължихме с олигарси, които всички смятаха за недосегаеми, а в този момент се крият в разнообразни страни, най-вероятно защитавани от руснаците.  Оттогава прокуратурата беше атакувана необмислено вследствие на всичко това, сплотиха се всички нарушители и всички които желаят да не престават да крадат. Аз и българските жители не желаеме това да продължава ”, сподели Гешев.

Той изрично съобщи, че  политиката би трябвало да излезе от прокуратурата.

„ До този миг политиците се опитваха в някаква степен деликатно да управляват личните си користни ползи, а с в този момент го прави безобразно, нарушавайки всевъзможни европейски полезности и морал ”

„ Всичко стартира преди месеци, тогава получих завоалирано предложение от Бойко Борисов, който ми сподели да стана дипломат в Израел или Турция, а вероятно да имам политическа кариера, най-вероятно в неговата партия ”, сподели Гешев.

Той разяснява и опита за атентат против него.

„ Това беше потрес за мен, аз считам, че това е целеустремен опит да бъда погубен, дали това е по този начин или не, ще покажат експертизите, ще се включат Европол и други, тъй че съм сигурен, че истината за това ще излезе нескрито ”, съобщи Гешев.

Припомняме, че шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет желаеха Иван Гешев да бъде отхвърлен. Част от прокурорите от Апелативната прокуратура също поддържаха предварителното преустановяване на мандата на обвинител номер 1.

Мария Габриел  от квоя страна разгласи, че отстраняването на основния прокурор ще бъде една от първите задания на възможното бъдещо държавно управление, което тя ще оглави.

Очаквайте детайлности! 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР