Първо, искам да ви поздравя, че в трудни моменти отново

...
Първо, искам да ви поздравя, че в трудни моменти отново
Коментари Харесай

Радев на среща със синдикатите: Партиите да се разберат за бюджета и да поемат ангажименти, за да не се окаже в безизходица новото правителство

Първо, желая да ви поздравя, че в сложни моменти още веднъж сте на страната на българските жители. Тук съм да ви изслушам какво действително оферирате, с цел да преминат българките жители по-леко през тази зима. С тези думи президентът Румен Радев откри срещата с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „ Подкрепа “ в президентството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Румен Радев акцентира, че инфлацията в страната е сериозна.

Пламен Димитров, президентът на КНСБ, акцентира, че от няколко месеца следи възходящо напрежение измежду работещите българи и са тук, с цел да изискат от президента няколко съответни неща. Той акцентира, че от КНСБ споделят настойчивата молба на Румен Радев да има постоянен кабинет.

Синдикатите упорстват да имаме бюджет за 2023 година, а не удължение на бюджет 2022.

„ Без бюджет 2023 ние няма по какъв начин да намерим решенията “, сподели Димитров, като добави, че синдикатите не виждат причина бюджетът да се удължава. По думите му това е на ръба на конституционната допустимост.

„ Аз съм упорствал да се внесе базовият бюджет “, заяви Радев пред синдикатите, в същото време с това обаче съобщи, че е задължен да изслуша и министрите, само че и партиите в Народното събрание би трябвало да поемат ангажимент, с цел да не се окаже в невъзможност идващото постоянно държавно управление.

По думите на президента служебният министър председател Гълъб Донев е най-ангажиран да има повишение на приходите.

„ В растежа на България пораства процентът на готовите произведения, на крайните артикули “, означи Радев.

Той е безапелационен, че не би трябвало да има никаква либерализация на цените за битовите консуматори на ток. „ Ние сме длъжни и страната е длъжна да държи оптимално дълго битовите консуматори да останат на контролирания пазар “, сподели Радев и добави, че нашите съседи са подвластни от нас във връзка с електричеството.

Държавният глава изясни, че би трябвало да има рационални оферти, с цел да има увеличение на приходите на хората – или внезапно увеличение на продуктивността, или нещо би трябвало да се редуцира, с цел да може това да се случи.

„ Ние сме за задръстване на всички данъчни дупки “, съобщи Пламен Димитров и предложи да бъде комплициран данъчен ръб на политиците.

По думите му не е под подозрение еврозоната и в случай че сме почтени тя знае доста добре нашите цифри.

Радев от своя страна сподели, че ще изиска да бъде показана методиката и плановете по какъв начин тъкмо се дефинират предстоящият растеж, предстоящите доходи и има ли в действителност запас, с цел да се случат настояванията на синдикатите.

Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа “, съобщи, че във връзка с тематиката с енергетиката и Плана за възобновяване и резистентност страната ни е поела ангажимент да понижи нездравословните излъчвания с 40%, а това е нещо, което ще убие стопанската система ни.

„ Това безусловно би трябвало да бъде поправено. Обаче с цел да бъде променено, би трябвало да бъдат подхванати дейности от вицепремиера Пеканов, което той отхвърля да направи “, добави Манолов.

Той се обърна с зов към президента по някакъв метод тези неща да бъдат показани на Атанас Пеканов и да бъдат подхванати дейности.

Радев изясни, че е в връзка с Пеканов и се търсят решения. Той е безапелационен, че връзката сред синдикатите и вицепремиера по ръководство на европейските средства ще се усъвършенства, само че проблемите могат да се решат с взаимно схващане и разговор.

Президентът акцентира, че България работи интензивно и по тези въпроси има някакво намаляване и в самия Европейски съюз, а страни, които бяха ревностни радетели за бърз преход, сега при риска Европа да се деиндустриализира, има намаляване по тези въпроси от тяхна страна.

Ако желаеме да имаме по-бързо зелена, само че устойчива зелена енергетика, би трябвало, първо, Европа да влага съществено и да разработим надеждно и на ниска цена запазване на тази сила, сподели Радев.

Ваня Григорова сподели, че „ Марица-изток “ е основен за енергетиката като цяло и се радва, че има схващане за това от страна на президента. Тя обаче е безапелационна, че енергетиката е значима, само че тя е по-дългосрочна, само че сега по-важно е да се вложат средства в приходите на хората.

Според нея Румен Радев желае те да се покачат, и то в този момент, само че без да се дават пари, което няма по какъв начин да стане.

По думите на Григорова в България чистата заплата е малко над 500 лева при минимална заплата от 710 лева

Тя дефинира като неприятна концепция да „ влезем в клуба на богатите, когато на прага ни карат да си свалим ризата “, а съгласно нея точно това ни предлага служебното държавно управление с невнасянето на бюджет за 2023 година

Според президента това би трябвало да се схваща и като зов от служебното държавно управление по-бързо да се откри консенсус сред партиите.

„ Аз не желая и не би трябвало, и не мога да подреждам на служебното държавно управление, тъй като би трябвало да има разделяне на управляващите “, сподели още Румен Радев и добави, че последно апелът е към Народното събрание в действителност да се откри консенсус за сформиране на постоянно държавно управление, не непременно, само че да се поеме задължението дълготрайно. /БГНЕС
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР