Първо е нужно излъчване на председател на НС, за да

...
Първо е нужно излъчване на председател на НС, за да
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов остро: Трябва правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ! Не може на важната среща на върха на НАТО във Вилнюс да бъдем представлявани от Радев и служебното правителство, които дори не изпълняват решенията на нашето НС

" Първо е нужно лъчение на ръководител на Народно събрание, с цел да стартира да работи Народното събрание, установяване на съвещания в експертен формат с ясни цели и единодушие към министър председател, който се употребява с доверието на първите две политически сили, без да бъде обсъждан като инструмент на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ", съобщи някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов в студиото на " Bulgaria ON AIR ".
 
По думите му всяка стъпка в търсене на решение по старите способи, води до по-големи проблеми. Според него ще бъде по-лесно обединяването към име на ръководител на Народно събрание. " Ако по това може да бъде реализирано единодушие, може да се реализира и по името на министър председател с престиж, който да води страната в идващите сложни месеци по пътя на нашия цивилизационен избор ", уверен е някогашният боен министър.
 
Пред Bulgaria ON AIR той предвижда сложни последващи месеци по тематики бюджет, Шенген, Еврозоната, войната в Украйна.
" Ще се случат съществени неща на срещата на върха на НАТО във Вилнюс - разполагане на сили в Източна Европа, решението за увеличение на разноските за защита над 2%. Не може да бъдем представлявани от президента Радев и служебното държавно управление, които даже не извършват решенията на нашето Народно събрание ", разяснява Шаламанов.
 
Той прикани България да бъде ръководена като парламентарна република, а не като президентска.
" Диалогът сред смяната и статуквото е нужен в полза на бъдещето на България, не може да върви напред разграничена, главният проблем е дезинформацията, пропагандата, дейни ограничения по делене на българското общество ", сподели още някогашният боен министър.
Гостът също по този начин разяснява и идните локални избори, които съгласно него са въпрос на локални обединения и " на недопускане на това българското пространство да бъде доминирано от агитация от непозната страна. Излиза, че различен ни командва и то доста дълго време ".
 
" Ще стигнем до цивилен митинги с искане за държавно управление, вместо събаряне на държавно управление. Но ние сме във време на прецеденти. Ако се случи по този начин, да продължим на ръчно президентско ръководство, бих споделил, че това ще е под натиска на Русия, което е по-смущаващо, в сравнение с консултациите с нашите съдружници, с които споделяме ползи, сигурност, бъдеще ", съобщи Шаламанов.
 
Според него удължаването на живота на МиГ-овете е рисковано за България. 
" Удължаваме интервала на доста висок риск за нашите водачи, за нашата въздушна сигурност, като отхвърляме да използваме инструментите на НАТО с избора на съюзните механизми и вложение на нашите старания в радари, гаубици ", уверен е гостът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР