Първо дядо владика да благодаря за това, че имаме възможност

...
Първо дядо владика да благодаря за това, че имаме възможност
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Стара Загора: Когато цял свят затваряше храмове, ние не затворихме

Първо дядо епископ да благодаря за това, че имаме опция да се забележим. Да ни благославяш, както е казано в Библията - без Господа нищо не може да се направи. Това сподели при започване на срещата със старозагорския митрополит Киприан водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. С него бяха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, новият регионален координатор на ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев.

" Да кажа какво вършим като партия в Народното събрание. Предложихме църквите, манастирите, синагогите, католическите храмове, джамиите, да не пропусна някое изповедание,...защото да вземем за пример за един Рилски манастир какъв брой неща направихме - пречиствателни станции, паркинги, пожарни, пътища - само че в този момент като пристигна игумена и по какъв начин се вайка, че има 28 000 лева ток. А това е на всички места. Затова ние предложихме да стартираме с храмовете, да им фиксираме цената на тока. Защото знаете - в най-голямата Ковид рецесия, когато целия свят затвори църквите и джамиите, ние, уповавайки се на вярата и на всички Вас, ние не затворихме. Знаете, че и заплати подсигурихме на свещениците и на мюсюлманските проповедници, и на католиците. На комисия в Народно събрание ни отхвърлиха предлагането. Сега отново ще го внесем в неделя ", съобщи Борисов.

Вярвам, че РСМ е доста значимо да работим с тях, само че в този момент главната ни цел би трябвало да е цените на тока. Над 2,95 е нафтата на бензиностанцията- преднамерено я погледнах. Ток, вода, хранителни артикули - всичко върви нагоре. Вече близо година не сме в ръководството - може да съпоставим. Само за няколко месеца всичко скои в пъти, пъти, пъти нагоре. Ще се борим за Вас, обърна се водачът на ГЕРБ към Старозагорския митрополит. " Ще се борим за нашите оферти за тока за църкви, манастири, обществени домове, учебни заведения ".

 Старозагорският Митрополит Старозагорският Митрополит Източник: Фейсбук
Старозагорският митрополит благодари за всичко, което Борисов е правил като министър председател за църквите, за ремонта на манастири, за храм-паметника в с. Шипка. " Благодарим за помощта и за средствата, които соигурихте с разпореждане на Министерски съвет за възобновяване на камбанирята на храм-паметника Шипка. Тези средства няма да стигнат и още веднъж ще се обърнем с молба каквото може да се направи, с цел да се довърши камбанарията. Тя е в границите на 170 хиляди лева ", сподели старозагорският митрополит. Представител на митрополията дадоха подробна информация до каква степен са стигнали ремонтите, особено за храма в с. Шипка. " Фирмата реализатор направи с най-голямо усърдие всички рекомендации на архитектите, използвахме най-качествените материали. Приключихме с най-основната част, което беше извънредно значимо да създадем преди зимата. Почти успяхме, остават малко средства, с цел да го приключим по план ".

Борисов даде обещание да помогне с още средства, с дарения от депутатите. " Ако не ви оказват помощ от страната, ще приказваме с кметовете, с даренията от депутатите, от дотацията, да довършим до дъно. Може да се окаже, че имаме държавно управление от християни. Да забележим дали ще оказват помощ. Ние, когато владиката пристигна и отидохме на Шипка, паметника щеше да падне и него ремонтирахме. Ако е речено отново да сме на власт - отново ще помогнем. Но властта се дава от Бога, той и следи осъществяването на ремонта ", сподели Борисов.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР