Първо чух стрелба. Излязох да видя какво всъщност е градската

...
Първо чух стрелба. Излязох да видя какво всъщност е градската
Коментари Харесай

Франция се готви за битка за Крим

„ Първо чух пукотевица. Излязох да видя какво в действителност е градската борба. Впечатляващо, изключително от разстояние, когато чуете пукотевица и звук от хеликоптери. “ С тези думи френските поданици разказват ученията, които се организират сега по улиците на техните градове. И сюжетът на тези учения е директно обвързван с Русия.

Във Франция се организират военни учения " Орион 2023 ". Безпрецедентно огромни, с развиване на взаимоотношение сред разнообразни типове войски и огромен брой участваща техника, в това число безпилотни летателни апарати, бойни кораби и самолети. Внимание, въпросът е: от кого се опасява Франция? Или може би ще атакува някого?

Задачите на ученията са изложени на уеб страницата на френското министерство на защитата допустимо най-рационализирано и уклончиво: армията тренира, преследвайки „ голям брой цели на оперативното образование “. Наистина, в случай че има войска, за какво би трябвало да стои бездействаща?

Наред с други неща, по време на ученията се отработва завладяването на летища, прехвърлянето на сили за поддръжка на силите на избран съдружник с вероятността за борба в градски условия, обезпечаване на логистика в комплицирани условия, завладяване на стратегически значими точки, десант от морето. По време на ученията се отработва прикритието на хеликоптери, а също и завладяването на град с присъединяване на някакви „ съюзнически сили “.

Последната фаза на учението, включваща отработване на махленски пердах, се организира в очарователния южен град Каор. Въпреки че жителите бяха предизвестени, някои въпреки всичко бяха сюрпризирани. „ Чудя се дали имат същински оръжия или не “, сподели локален гражданин в народен ефир. „ Уплаших се - излязох на улицата и тогава всички се появиха, усещането беше необичайно “, показа друга усещането си.

Трети, който се показа като Бруно, в противен случай, преднамерено излязъл на открито, с цел да види по какъв начин става всичко. „ Първо чух пукотевица. Излязох да видя какво в действителност е градската борба. Впечатляващо е, изключително отдалеко, когато се чува пукотевица и звук от хеликоптери “, сподели той.

Между другото, участващият в ученията капитан Ронан описа, че няма нищо ужасно: „ Имаме указания да не стреляме, когато нашите съграждани са на пет метра разстояние. Много неща са ни неразрешени, да вземем за пример не можем да се облягаме на коли, с цел да не ги одраскаме “.

В ученията вземат участие 7000 души и 1500 единици техника, оповестиха общително от Министерството на защитата. Френският портал " 20 минути " дава разнообразни числа: 2000 единици съоръжение, в това число към 100 дрона - само че същността на това не се трансформира.

Сценарият на учението съдържа препратки към митологията, което допуска, че военните от остарялата школа са взели участие в неговото създаване. Основната мощ (врагът) е „ Меркурий “, който поддържа „ Тантал “ - локални милиции, с цел да " дестабилизира страна, наречена Арнланд ".

По някаква мистериозна причина, която не е посочена на никое място, френската войска би трябвало да се намеси и да отбрани Арнланд. Може би някои хора просто обичат да умират за ползите на други хора.

Някои източници оповестяват повече детайлности за мистериозния Меркурий - както и за Арнланд. Например, това са прилежащи страни, Меркурий има нуклеарни оръжия, Меркурий е зад тила на милициите, които се бият против Арнланд, а Франция - евентуално от добрина на душата си - ще помогне на Арнланд с военни интервенции на земя и във въздуха. През април-май ще се организира симулация на пълноценни военни дейности в Шампан в интерес на Арнланд в сектор с широчина 50 км и дълбочина 200 км.

Значително място в сюжета „ Орион “ заемат дейностите на Военновъздушни сили, които са длъжни „ да изчистят небето от врага, да поразят галактическите връзки на съперника и да разрешат на френските бомбардировачи да навлязат във военната зона. " Всичко това би трябвало да става в непрекъснат контакт с центъра за сателитна връзка, който дава точна информация за наземни и въздушни цели.

„ Целта на „ Орион “ е най-пълната подготовка за сюжет с висока активност, т.е. в границите на симетрична борба. Последният път, когато участвахме (във военни действия) беше преди 20 години като част от действия за битка с тероризма, които се смятат за асиметрични “, разяснява полковник Жан-Мишел Херпен, пълководец на 118-та авиобаза, която е основана в Мон дьо Марсан, сподели пред пресата., където се организира частта от ученията, в които вземат участие Военновъздушни сили.

Полковникът очевидно помни зле: интервенцията " Шамал ", която има поради - поддръжка за иракските сили в битката им против " Ислямска страна " - въобще не беше преди 20 години, а през 2014 година, т.е., не са минали 10 години.

В този подтекст е любопитно самото потребление на думите " съразмерен - несъразмерен ". Разбира се, най-лесно е да се биете против слаб и зле квалифициран зложелател и като цяло можете да се биете с някой, който не може да отговори без огромен риск. Но когато може да ви се стовари нещо в отговор, тогава стартират компликациите. И маневрите. И интервенция „ Орион “.

Прави усещане, че на практика всички дейности, които френската войска практикува, са всъщност настъпателни. Това въобще не наподобява на отбраната на родните граници. Това, което се случва, доста повече припомня, да вземем за пример, на подготовката за завладяването на Крим (като се има поради мястото, което е несъмнено за интервенциите от морето в „ Орион “). И кои са тези мистериозни Арнландци, чиито ползи толкоз занимават Франция? В последна сметка ясно кого тъкмо има поради.

Нищо сходно, стачкува полковник Ерпен. „ Конфликтът в Украйна ни принуди отчасти да променим сюжета, само че не оказа огромно въздействие върху провеждането на ученията “, споделя той.

Тук всъщност въпросът е кое тъкмо се смята за огромно въздействие и кое за малко. Освен това към този момент отбелязахме забравата на полковника, който не е в положение да запомни най-простите дати. Кой знае какво още е избрал да не помни?

Ако приказваме за обстоятелствата, те са явни. Представители на НАТО упорстват, че няма да водят война с Русия. Също толкоз настойчиво интензивният член на НАТО, Франция организира военни учения, в които Русия е посочена като главен зложелател - и то много транспарантно.

Като всеки слаб политик Макрон няма нищо срещу да стартира дребна победоносна война. Вътре в страната обществото е яростно на пенсионната промяна, отвън нея триумф не се вижда. Войната е метод да избави репутацията си.

Дори опасността от война е задоволителна в доста случаи. Външният зложелател спомага за сплотяването на обществото, изключително откакто френският президент има съществени искания към Русия. Русия изтласква французите от Африка, Русия не желае да следва образеца на „ дребния телеграфен оператор “, както язвително назова Макрон Марин льо Пен, и като цяло Русия е прекомерно огромна и прекомерно богата. Дори след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Следователно си коства най-малко да не се отписва такава възможност от сметките - и ученията „ Орион “ са следващото удостоверение за това. И в случай че Макрон желае да превземе градове, добре, дано първо превземе Париж. И най-малко да изнесе боклука, че в някои региони към този момент не може да се мине поради чувалите с отпадък. Все отново боклукчиите стачкуват, стачкуват против промяната на Макрон и няма кой да извози отпадъците.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР