Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината

...
Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината
Коментари Харесай

Първо бебе на украинка се роди в Русе

Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината си поради военните дейности там, проплака тази заран в Университетска болница " Медика Русе ".

Момченцето се е родило в 4.58 часа тази заран, откакто водите на майката изтекли по-рано от плануваното. Бебето е с тегло 3040 гр. и е с растеж 48 см., то е изродено от акуер-гинеколога доктор Джордже Стойнев в екип с неонатологът доктор Никола Щерев и акушерките Сабриева и Реджебова.

Терминът на майката е бил за 13 май 202 година, като макар преждевременното раждане за момента и майката и детето се усещат добре, споделиха от лечебното заведение.

Това е второ дете за 29-годишната Юлия Лисниакивска. По-голямата x щерка Иванна, която е на 7 години, е била настанена на 25 март в поделение по Хирургия в същата болница поради изострен апендицит и към този момент се възвръща след интервенция. В момента в лечебното заведение се наблюдават още пет бъдещи майки, които скоро би трябвало да родят своите чеда.

От началото на военния спор през незабавното поделение на болничното заведение са били прегледани 13 възрастни и 3 деца. 6 от възрастните са признати за лекуване в Ковид структурата на болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР