Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината

...
Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината
Коментари Харесай

Първо бебе на украинка се роди в Русе

Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината си поради военните дейности там, проплака тази заран в Университетска болница „ Медика “

Момченцето се е родило в 4.58 часа тази заран, откакто водите на майката изтекли по-рано от плануваното. Бебето е с тегло 3040 гр. и е с растеж 48 см. Екипът на отделението, взел участие в израждането, се състои от доктор Джордже Стойнев /акушер- гинеколог/, доктор Никола Щерев /неонатолог/ и акушерките Сабриева и Реджебова от отделението по „ Акушерство и гинекология “. Терминът на майката е бил за 13 май 202 година, като макар преждевременното раждане, за момента и майката и детето и се усещат добре, споделиха от лечебното заведение.

Това е второ дете за 29-годишната Юлия Лисниакивска. По-голямата и щерка Иванна, която е на 7 години, е била настанена на 25 март в поделение по Хирургия на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ поради изострен апендицит и към този момент се възвръща след интервенция.

В момента в лечебното заведение се наблюдават още пет бъдещи майки, които скоро би трябвало да родят своите чеда.

От началото на военния спор през Отделение по Спешна медицина на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ са били прегледани 13 възрастни и 3 деца. 6 от възрастните са признати за лекуване в Ковид структурата на болничното заведение.

От управлението на лечебното заведение припомнят на всички украински жители, че с Решение № 144 на Министерски съвет от 10.03.2022г. е предоставена краткотрайна протекция на разселените лица от Украйна. Тя се дава от 24.02.2022г. за период от една година и се получава с категорично волеизявление, само че не по-късно от 31.03.2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР