Първият заместник-министър на отбраната на САЩ Катлийн Хикс разпореди прехвърлянето

...
Първият заместник-министър на отбраната на САЩ Катлийн Хикс разпореди прехвърлянето
Коментари Харесай

Пентагонът бърза да разположи ракети срещу МБР в Европа и Тихия океан

Първият заместник-министър на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс разпореди прехвърлянето на 11 ракети-прехващачи SM-3 Block IIA , които до неотдавна бяха в развой на разработка и тестване, за разполагане на американски кораби в тихоокеанските или европейските райони , оповестява Bloomberg.

Решението се основава на сполучливи проби през ноември, които демонстрираха, че SM-3 Block IIA е кадърен да прихваща междуконтинентални балистични ракети - МБР .

По време на тези проби, извършени от USS John Finn, противоракетна система смъкна ракета, изстреляна от атола Kwajalein (Маршалови острови), имитирайки офанзивата на КНДР против Хавай .

Хикс осведоми Конгреса на 27 май за своята аргументация за прекачване на прехващачите, макар че не го разкри обществено. " Ракетите са провели сполучливи проби за прихващане и тяхното разполагане е в максимален интерес за националната ни сигурност ", съобщи представителят на Хикс Джамал Браун в имейл.
 Съединени американски щати сдържат Китай и Русия с нова тактика и нуклеарна теория
Съединени американски щати сдържат Китай и Русия с нова тактика и нуклеарна теория

Модернизация на нуклеарния боен комплекс от стратегически съображения, а не за икономисване на пари

Прехвърлянето към флота бележи първата огромна самодейност за противоракетна защита на администрацията на Байдън .

Въпреки че бойната система на Военноморски сили Aegis , която е изстреляла ракетата, и прехващачът " не са проектирани да победят цел от клас МБР , този тест показва някои евентуални лимитирани благоприятни условия ", съобщи вицеадмирал Джон Хил, шеф на Агенцията за противоракетна защита пред Конгреса.

Block IIA е най-новият модел оръжията на Standard Missile. По-ранните версии в този момент са главната отбранителна система на Военноморски сили " земя-въздух " против закани с балистични ракети с дребен и междинен обхват . IIA има повишен обсег, по-чувствителна технология за търсене и усъвършенствана бойна глава, с цел да прихваща балистични ракети със междинен обхват.

Месец преди директивата на Хикс, държавната работа за отчетност предизвести, че консолидираното на ракетата в " многослойна " защита на страната против МБР " може да внесе обилни разноски , график и неустановеност в осъществяването на стратегия, която преди малко е влезнала в в началото произвеждане ".

Прихващането на МБР " е по-предизвикателно " от прихващането на ракети със междинен обхват , за които е планиран блок IIA, съобщи организацията за наблюдаване в годишната си оценка за противоракетна защита.

Лейтенант Роб Рейнхаймер, представител на Военноморски сили , съобщи в имейл, че " продължаваме да работим със " чиновниците на Пентагона " във връзка с позволения трансфер за оперативна приложимост ", само че Военноморски сили " не е в положение да даде повече информация заради оперативната сигурност ".
 Пентагонът изиска над 27 милиарда $ за нуклеарни оръжия
Пентагонът изиска над 27 милиарда $ за нуклеарни оръжия

Превъоръжаване в Съединени американски щати

Тестът от ноември оказа помощ да се показва " евентуалната дарба за увеличение на защитата на нашата татковина посредством " утайване " на разнообразни системи за прехващане и потребление на датчици, ситуирани на разнообразни места, подаващи информация за задачата на кораба ", показва Агенцията за противоракетна защита в своите фискални бюджетни документи за 2022 година

Ракетата е и централният детайл на и би трябвало да бъде конфигурирана в Полша .

Най-новата версия " уголемява ефикасната защитима зона , като вкарва по-бързи прихващачи с по-голям обсег ", сподели Райнхаймер.

" Въпреки че не обсъждаме бъдещи интервенции, ще продължим да подсигуряваме, че поддържаме наличие и благоприятни условия в международен мащаб във време на стратегическа конкуренция . "

. Конгресът през 2019 година позволи продажбата на Япония на 73 от новата версия при евентуална продажба от 3,2 милиарда $.
 Тревожна наклонност: усилват се разгърнатите нуклеарни бойни глави по света
Тревожна наклонност: усилват се разгърнатите нуклеарни бойни глави по света

Това установи СИПРИ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР