Първият закрит плувен комплекс в Хасково беше официално открит, съобщиха

...
Първият закрит плувен комплекс в Хасково беше официално открит, съобщиха
Коментари Харесай

Откриха първия закрит плувен комплекс в Хасково

Първият закрит плувен комплекс в Хасково беше публично открит, оповестиха от локалната власт. Той е построен напълно със средства на Община Хасково. Модерният плувен комплекс е издигнат върху пустеещ терен на ул. „ Панорама “. В комплекса има два басейна – за деца и огромен с пет коридора за плувни спортове с размери 12,5 на 25 метра с дълбочина от 1,8 до 2 м .

Кметът на града Станислав Дечев и президентът на компанията реализатор Михаил Александров прерязаха лентата на първия в Хасково общински плувен комплекс.

„ Развълнуван съм, тъй като през днешния ден сбъдваме една фантазия за Хасково. В най-трудните времена на рецесията с арх. Павла Тончева започнахме работа по този обект. И успяхме, всички дружно! Затова през днешния ден желая да изразя своите благодарности на тези, които не ни имаха вяра и на тези, които ни повярваха и ни поддържаха. На доктор Марио Янакиев, който стои зад тази идея през цялото време, на общинските съветници, които поддържаха начинанието, на изпълнителите на обекта, на институциите, които ни партнираха- благодаря на всички, които повярваха в нашата фантазия! Честито на Хасково! “ , сподели кметът Станислав Дечев.

Той благодари и на Федерацията по водна топка и заяви, Хасково към този момент е на картата на водните спортове в България и ще има тим по водна топка. Гости на церемонията по разкриване бяха заместител регионалният шеф Митко Петров, представители на институции, общински съветници, Свобода Михайлова – член на УС на БФВТ, представители на спортните клубове от Хасково, жители.

Първите плувания в новооткрития басейн направи гостуващият тим по водна топка „ Арда “ Кърджали. Младите плувци демонстрираха демонстративни щафетни плувания и замяна на водни пасове. Отец Златко освети първия закрит плувен комплекс в Хасково.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР