Първият за 2021 турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън,

...
Първият за 2021 турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън,
Коментари Харесай

"Аустрелиън Оупън" се отлага за февруари или март?

Първият за 2021 шампионат от Големия шлем - " Аустрелиън Оупън ", няма да се организира по стратегия през януари, а ще бъде отсрочен за февруари или март поради пандемията от ковид, съобщи министър председателят на щата Виктория Даниел Андрюс, представен от " Хералд Сън ".

За момента Откритото състезание на Австралия е планувано да стартира на 18 януари и да продължи до 31 същия месец, само че това едва ли ще се осъществя поради утежняващата се рецесия, подбудена от COVID-19.

" Уверен съм, че ще проведем " Ози Оупън " в първата част на идната година. Точният тайминг и съответната класификация на събитията към момента не са конкретизирани. Когато това стане, ще съм щастлив да го споделя с вас ", съобщи Андрюс пред изданието.

Организаторите на конкуренцията възнамеряваха тенисистите и техните щабове да дойдат в Мелбърн, щата Виктория, още в средата на декември, с цел да могат да изкарат наложителната двуседмична карантина, преди да вземат участие в един или два подготвителни шампионати в града, след което да стартират присъединяване си на " Аустрелиън Оупън ".

Заради влошаващата се обстановка с ковид всички тези проекти могат да се изместят с един или два месеца във времето, което на собствен ред ще обърка и целия календар на АТП за 2021 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР