Първият вот на недоверие срещу кабинета Денков бе внесен в

...
Първият вот на недоверие срещу кабинета Денков бе внесен в
Коментари Харесай

Опозицията внесе първия вот на недоверие, гласуват го посред предизборната кампания

Първият избор на съмнение против кабинета Денков бе импортиран в деловодството на Народното събрание.

Оставката на държавното управление за неуспех в енергийната политика желаеха опозиционните партии „ Възраждане “, „ ИТН “ и Българска социалистическа партия.

Тъй като съгласно правилника на Народното събрание разискванията по желан избор на съмнение се организират от 3 до 7 дни след внасянето му, депутатите ще пресечен плануваната за предизборната акция почивка. Последният им работен ден трябваше да бъде на следващия ден и се предвиждаше паузата да продължи до приключването на локалните избори - на 6 ноември. 

Вместо това депутатите ще се съберат изключително идващия четвъртък за разискванията по вота, както и 24 часа след приключването им - за гласоподаване. 

Трите опозиционни партии пазиме националния интерес “, разгласи Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Поводи за вотове на съмнение има най-малко 26. Надявам се още първият да успее “, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Тошко Йорданов се изрази по своя метод: „ ГЕРБ и Движение за права и свободи употребяват ПП-ДБ като гумено средство за предотвратяване. По-добре е в този момент да падне това държавно управление, тъй като в случай че падне по-късно, ГЕРБ и Движение за права и свободи ще отнесат шамарите “.

Освен трите обединения, под желаното съмнение се е подписал и самостоятелният Радостин Василев.

Повод за общата самодейност е съглашението, което Народното събрание одобри след няколкодневни блокади по пътищата, проведени от синдикатите на миньорите и енергетиците. Недоволството отчасти продължава и сега.

Заедно трите партии плюс Василев имат 72 гласа. За сполучливо събаряне на държавното управление са нужни най-малко 121, в случай че кворумът в пленарната зала е цялостен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР