Първият влак с украински бежанци, които ще бъдат преместени от

...
Първият влак с украински бежанци, които ще бъдат преместени от
Коментари Харесай

Започва преместването на 7000 украински бежанци от Черноморието

Първият трен с украински бежанци, които ще бъдат преместени от черноморските курорти до вътрешността на страната, потегля през днешния ден от жп гара Варна с влака за София. Общо 7000 украински бежанци би трябвало да бъдат преместени от Варна до ведомствени бази навътре в страната през идващите три дни.

Първата група от 200 души отпътува през днешния ден от жп гарата в града. Бежанците ще пътуват в четири спомагателни вагона, които ще бъдат прикачени към бързия трен Варна-София. Той потегля в 10:30 ч.

80 от украинските жители ще слязат в Плевен, откъдето с рейсове ще бъдат превозени до база в Рибарица, останалите 120 души не престават до Дупница и оттова ще продължат с рейсове до Паничище, където ще бъдат настанени отсега нататък.

" Министерство на вътрешните работи оказва цялостно подпомагане при превозването на украинските бежанци, ще има полицейско наличие при превозването им с рейсове до жп гарата, обособени са буферни паркинги. За нас е значимо, преди всичко, да опазим живота и здравето на тези хора и те да се усещат в сигурност. Ще има чиновници и в самите вагони до крайните гари, както и до настаняването им в новите бази “, съобщи шефът на ОДМВР-Варна старши комисар Атанас Михов.

Една от базите, в които ще бъдат настанени бежанците от Варна, е в Паничище.

" Капацитетът на почивната база е 120 кревати, който през днешния ден ще бъде напълнен целия. Разполагаме с жилища и стаи с две, три и четири кревати. Имаме подготвеност за изхранване “, изясни шефът на почивната база Даниела Марчина.

Украинските бежанци ще останат в почивната база през идващите три месеца.

Другата почивна база, в която ще бъдат настанени украински бежанци, е тази в Рибарица.

" Всяка стая разполага с обособен хигиеничен възел, кабелна телевизия, тераса. Стаите са ремонтирани, подготвени сме да изхраним гостите “, изясни шефът въз основата Лили Недялкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР