Първият влак с цимент пристигна в Калининград през Литва след

...
Първият влак с цимент пристигна в Калининград през Литва след
Коментари Харесай

Първият влак с цимент пристигна в Калининград през Литва


Първият трен с цимент дойде в Калининград през Литва след премахването на рестриктивните мерки от Европейския съюз. Това сподели пред публицисти губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов.

" Това в действителност е първата комбинация, която пристигна при нас след решението на Европейски Съюз за глобите. Това ще отстрани известно напрежение, което беше на пазара на строителни материали ", сподели той.

Алиханов добави, че идването на първия трен е " значителен триумф ". Той достави " значителен размер ", който на процедура е 80% от това, което преди този момент е доставяно в района с железопътен превоз. „ Надяваме се, че ще решим този проблем [със строителни материали] “, сподели Алиханов.

Дмитрий Лисков, началник на пресслужбата на губернатора, сподели пред ТАСС, че Евроцимент възнамерява да изпрати минимум още 1000 вагона или 70 000 тона цимент в Калининградска област до края на август.

През юни Литва спря прекосяването на артикули, включени в санкционните описи на Европейски Съюз, които следваха в Калининградска област от други райони на Русия с камиони и железопътен превоз. Руските управляващи нарекоха тези ограничавания противозаконни. По-късно Европейската комисия даде уточнения по отношение на преноса до Калининград, съгласно които възбраната за пренос на артикули по шосе, проведен от съветски оператори, се резервира, до момента в който рестриктивните мерки за пренос за железопътен превоз се отстраняват, подлежащи на надзор на товарите.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР