Първият влак на Сименс от 20-те, които ще се движат

...
Първият влак на Сименс от 20-те, които ще се движат
Коментари Харесай

Първият от влаковете за новата линия на метрото пристигна в София

Първият трен на " Сименс " от 20-те, които ще се движат по третата линия на метрото е пристагнал в София. Той е тръгнал към столицата на 25 юни, като е превозен през нощта, оповестява кметът на града Йорданка Фандъкова.

Новата линия на метрото ще е с обща дължина от 16 километра, като ще свърже кварталите кварталите " Хаджи Димитър " и " Горна баня " с 12 метростанции. Техните имена са " Ген. Вл. Вазов ", " Тракия ", " Стадион Георги Аспарухов ", " Театрална ", " Орлов мост ", " Бул. Патриарх Евтимий ", " Бул. Христо Ботев ", " Медицинска академия ", " Бул. България ", " Бул. Цар Борис Трети ", " Мизия ", " Овча купел ", " Овча купел II ", Горна баня.

 Първият трен за третия метродиаметър в София
© Столична Община

Първият трен за третия метродиаметър в София

Първончално новият диаметър трябваше да бъде подготвен доникъде на 2019 година, само че поради забавяния тогава ще бъдат пуснати първи 8 км – от бул. " Владимир Вазов " до " Красно село ".

Влаковете за него са с автоматизирано ръководство за следене на скоростта, енергоспестяващи, като разполагат и със система за автоматизирано предаване на видеосигнал в кабината на машиниста. Предвидена е и опция за ръководство на влака без ватман.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР