Първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов е назначен за изпълняващ

...
Първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов е назначен за изпълняващ
Коментари Харесай

Санитарна смяна в руското правителство, премиерът - в болница с коронавирус

Първият вицепремиер на Русия Андрей Белоусов е назначен за изпълняващ длъжността министър-председател на държавното управление на Руската федерация откакто стана ясно, че министър председателят Михаил Мишустин е с коронавирусна зараза. Решението за назначението е на Путин, който към този момент е подписал и съответния декрет, откакто самият Мишустин го уведомил за положението си по видеоконферентна връзка. Самият Мишустин е показал кой да го замести. По информация от съветски медии министър председателят е в болница, с висока температура. Всички контактували с него лица ще бъдат изследвани за болестта. Броят им не е огромен, защото още преди седмици връзките лице в лице са били оптимално лимитирани, излиза наяве от изказване на прес-секретарят на премиера Борис Беляков, представен от TACC.

" Комуникацията лице в лице с министър-председателя беше оптимално лимитирана преди няколко седмици. Всички срещи и диалози се организираха посредством видеоконференции или телефонни позвънявания. Тези, които са се свързали персонално с премиера, също ще бъдат изолирани и ще бъдат подложени на спомагателни проби “, подчертава Беляков. 

Кабинетът ще продължи работата си по обичания график. Планираното за 7 май съвещание ще се организира, добави Беляков. Заразените в Русия с COVID-19 са над 106 хиляди, а смъртните случаи са над 1070.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР