Първият в света търговски самолет, изцяло захранван с електричество, извърши

...
Първият в света търговски самолет, изцяло захранван с електричество, извърши
Коментари Харесай

Първият изцяло електрически самолет извърши успешен полет

Първият в света търговски аероплан, напълно захранван с електричество, извърши сполучлив полет в канадската провинция Британска Колумбия, съгласно заяви Harbor Air Seaplanes, съобщи БГНЕС.
Полетът е станал вероятен с помощта на взаимните старания на двете компании - Harbor Air, най-голямата самолетна компания в Северна Америка и magniX, компанията, която направи гражданска война в региона на електрическата авиация.
„ Тази заран беше извършен сполучлив полет на ePlane, шестместен аероплан Havilland Canada DHC-2 Beaver в Ричмънд, задвижван от мотор magni500 със 750 конски сили. Този исторически полет бележи началото на третата епоха в авиацията - електрическата “, се споделя в известието на компанията.
В същото време компанията уточни, че самолетът е ръководен от Грег Макдугъл, изпълнителен шеф и създател на Harbour Air. Според него този полет „ влезе в историята “.
Самолетният мотор, твърди компанията, „ обезпечава чист и ефикасен метод за зареждане на самолета “. След като осъществят задачата си, двете компании скоро ще стартират процеса на узаконяване и утвърждение на задвижващата система и оборудването на самолетите с такива електродвигатели. След привършване на узаконяването се възнамерява да се подмени и останалата част от флота с мотори magniX.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР