Първият в света хотел в орбита около Земята ще отвори

...
Първият в света хотел в орбита около Земята ще отвори
Коментари Харесай

$792 000 за нощувка в космоса

Първият в света хотел в орбита към Земята ще отвори порти на 5 април 2022 година заяви Лайф. Той ще получи названието " Аврора " и ще бъде издигнат от американската компания Orion Span (Орион Спан) със седалище в Хюстън, написа Марица.Бг.

В орбита ще бъде изведен един модул, в който ще може да се поберат 6-ма души, в това число двамата членове на екипажа. Нощувката в хотела ще коства 792 000 $. Оставането единствено една нощ там обаче ще е невероятно. За 12-дневно престояване в " Аврора ", 3-месечна предполетна подготовка и превозване до и от галактическия хотел ще би трябвало да се платят 9,5 милиона $.

При това създаването на сходен модул ще коства десетки милиони долари. На посетителите ще бъде препоръчано да вземат участие опити, свързани с развъждане на плодове и зеленчуци в околоземна орбита. Ако на клиентите на хотела им домъчнее за дома, ще могат да употребяват високоскоростен безжичен интернет. " Аврора " ще се намира на разстояние 322 км от земната повърхнина и ще прави една обиколка към нашата планета за 90 минути./Марица

Още детайлности - ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР