Първият в кариерата на Райън Дей двубой в “Александра Палас”

...
Първият в кариерата на Райън Дей двубой в “Александра Палас”
Коментари Харесай

Страхотен обрат и 5 стотици в палата на снукъра

Първият в кариерата на Райън Дей дуел в “Александра Палас” - палата на снукъра (и дартса) - приключи по впечатляващ метод с поврат от 0:3 до 6:4 над Дин Дзюнхуей в следващ мач от първи кръг на “Мастърс”. Запоследно Дей игра в най-престижния шампионат отвън ранкинг системата през 2010 година, когато той не се организираше в огромната лондонска зала.

RESULT: Ryan Day comes from 3-0 down to stun world number four Ding Junhui with a 6-4 victory for a place in the #DafabetMasters Quarter-Finals! pic.twitter.com/NNV7BQaHmG
— Live Snooker (@Livesnooker) January 15, 2018
Той се завърна в топ 16 на международната класация, завоюва Рига Мастърс и стигна до полуфиналите на Шампионата на Обединеното кралство, с цел да изпревари за основното място Нийл Робъртсън. Елиминирайки първенеца от 2011 година в “Мастърс”, Дей си заслужи място на четвъртфиналите, където ще чака Джон Хигинс или Антъни Макгил.

Ding Junhui 35 Ryan Day

Day continues his remarkable turnaround with a crucial 41 break to sew up a fifth consecutive frame and go one away from victory! #DafabetMasters pic.twitter.com/1wIxtDuNbK
— Live Snooker (@Livesnooker) January 15, 2018
Дин доминираше в първата част на срещата и стартира с брейк от 111, а след това направи 58 точки, като поведе с 3:0. Уелсецът обаче изравни с впечатляващи серии от 79, 125 и 105, като двамата направиха трогателен сейфти двубой по последната алена в седмия фрейм. Дин не можа да излезе от снукър и Дей разчисти, с цел да поведе в резултата.

Дин приключи поредност от 62 с неуместно допиране на синята с удължителя, оставяйки на масата три червени, като Дей разчисти на стойност 41 и дръпна с 5:3. Сенчъри брейк от 100 точки остави китаеца в играта, само че в десетия фрейм Дей записа петата “стотица” в мача - 115 за крайното 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР