Първият учебен ден винаги е радост и вълнение.Няма нищо по-красиво

...
Първият учебен ден винаги е радост и вълнение.Няма нищо по-красиво
Коментари Харесай

Откриха новата учебна година в Куклен, първолаци и деца от подготвителна тръгват на училище

Първият образователен ден постоянно е наслада и неспокойствие.Няма нищо по-красиво от това да видиш един учебен двор, изпълнен с деца, учители и родители. Няма българин, който да не се вълнува и да не се радва на 15 септември. Такъв бе той  и в Куклен при откриването на новата образователна 2023/2024 година в СУ “Отец Паисий “. Тържествата във връзка новата образователна извършиха петъчния ден с доста страст, музика, песни, рецитали и детски усмивки.
Прочетете още
С тържествената гала, състояла се в двора на образователното заведение междинното учебно заведение откри новата образователна година. Гост на събитието бе кметът на Куклен Мария Белчева и Румен Цонев –главен изпълнителен шеф на КЦМ 2000 ГРУП, които поздравиха възпитаници, учители и родители.

„ Пожелавам ви  да встъпим в новата образователна година с наслада, с готовност за познания и нови триумфи. “- се обърна към присъстващите кметът Белчева. На учителите тя пожела да запазят вдъхновението и търпението, което те имат през всички години,за да реализират нашите деца триумфи.

„ На учениците ни поисквам да влизат с наслада в класните стаи и да получат удовлетворение  в края на образователната година. “- добави Мария Белчева.

Румен Цонев, основен изпълнителен шеф на КЦМ 2000 ГРУП пожела на първокласници да изживеят най-щастливите мигове в живота си в учебно заведение, и подари  всеки от тях с подарък богато илюстрована брошура.

Общинският кмет  увери първокласниците и децата от подготвителната група, че в учебното заведение са в положителни ръце и всички ги обичат. Белчева подари на всеки от тях креативен комплект за изобразяване.

Първокласниците, които прекрачиха за пръв път през днешния ден прага на своето учебно заведение бяха посрещнати със специфични тържества, а по-късно техните учители ги поведоха към класните стаи.

Тази година Община Куклен инициира разкриването на втора подготвителна група към СУ „ Отец Паисий “, в устрема си да обхване оптимално всички деца от всички възрастови групи в предучилищното обучение. В противоположен случай, доста от 4 и 5 годишните, както и по-малките възрастови групи, бяха застрашени от това да не могат да посещават детска градина.

За задачата, община Куклен построи с бюджетни средства нови пространства към постройката на СУ „ Отец Паисий “, обезпечени са и средства за тяхното съоръжение - кревати, шкафове, маси, столове и други

Припомняме, че и през 2019 година благодарение на донори и родители в двора на учебното заведение бе построена детска площадка. През 2023 година настоящето учебно настоятелство поде благотворителна акция за закупуване на спомагателни уреди, предопределени за предучилищните групи. Средствата са събрани, преведени към компанията реализатор и се чака тяхното слагане в най-кратки периоди.

В взаимната обществена стратегия сред Община Куклен и КЦМ 2000 ГРУП продължава  предоставяне по един плод на всеки възпитаник дневно в границите на образователната година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР