Първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, особено

...
Първият учебен ден е най-вълнуващият ден за българското училище, особено
Коментари Харесай

Училищният звънец ще удари за 184-ти път в Русе

Първият образователен ден е най-вълнуващият ден за българското учебно заведение, изключително за първокласниците и техните родители

В Русе това се случва за 184-и път. Повече звънецът е звънял само в Априловската гимназия.

За първи път в Русе школският звънец е блъснал в далечната 1838 година в учебно заведение „ Христо Ботев “, напомни.

Задача на учебното заведение през днешния ден е да приготвя за живота персона, която да умее да поддържа връзка, да търси и открива сама нужните познания, да се оправя с проблеми в образователна, професионална и житейска обстановка. Но задача на родителя е да приготви персона, която сполучливо да се оправи с провокациите на днешния образователен развой.

Тази година за първи път учебния предел в Русенско прекрачват малко над 1500 първолаци, с към 100 по-малко от предходната година. Учениците в начален, главен и междинен курс в целия район са малко над 18 500. Добрата вест е, че и тази година няма закрити образователни заведения в региона.

От на следващия ден 31 екипа за обсег от региона стартират обичайните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в учебно заведение в първия образователен ден. Идеята е по този метод повече деца да се завърнат в класните стаи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР