Първият учебен ден бе истински празник за ученици, учители и

...
Първият учебен ден бе истински празник за ученици, учители и
Коментари Харесай

Школският звънец събра 830 ученици в Община Елена

Първият образователен ден бе същински празник за възпитаници, учители и родители в петте учебни заведения в община Елена и в детските градини. Школският звънец събра близо 830 възпитаници. Представители на общината и общински съветници участваха в тържествата по случай откриването на новата образователна година и връчиха приветствен адрес от кмета инж. Дилян Млъзев и ръководителя на Общинския съвет Стоян Златев.
85 първокласници получиха първата си брошура в учебно заведение с персонално благопожелание от еленския кмет да са упорити в гонене на фантазиите и уверени в качествата си. От Ротари клуба в града пък подариха на първолаците първите им книги за националните будители и за националните знаци на България.
В най-голямото учебно заведение – СУ „ Иван Момчилов “, което е член  на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, градоначалникът връчи документи на осем възпитаници от школото за сполучливо положен изпит по британски език през лятото, за който от тази образователна година учебното заведение придобива право да го организира.
Близо 160 възпитаници ще пътуват тази образователна година до трите средищни учебни заведения – междинното и началното в града и главното в Беброво, което е препоръчано и за предпазено. На сесия на Общински съвет в четвъртък бе утвърден броят на маломерните и слетите паралелки, в които естественият образователен развой ще се обезпечава с спомагателни средства от общинския бюджет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР