Първият трибунал в Донецка народна република (ДНР) за военнопленниците, голяма

...
Първият трибунал в Донецка народна република (ДНР) за военнопленниците, голяма
Коментари Харесай

Пленените неонацисти от Азов ще бъдат съдени в Мариупол

Първият арбитражен съд в Донецка национална република (ДНР) за военнопленниците, огромна част от които са от националистите от полка " Азов " най-вероятно ще се организира в Мариупол и ще бъде проведен преди края на лятото, съобщи ТАСС, като се базира на водача на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин.

" Има дейна подготовка на трибунала. Първият арбитражен съд най-вероятно ще се организира в Мариупол. Той ще бъде проведен до края на лятото. Сроковете се дефинират от нашите следствени органи. Задачата е трибуналът да се организира оптимално намерено ", сподели той.

На 20 май Министерството на защитата на Русия обяви цялостното освобождение на територията на металургичния цех " Азовстал ". 2439 украински бойци, в това число от полка " Азов " сложиха оръжие и се предадоха, като против последните са заведени наказателни каузи в Русия.

Още на 23 май Денис Пушилин обяви за идното образуване на " арбитражен съд " за пленниците от полка " Азов ", които се смятат за една от главните цели на съветската инвазия в Украйна, която Кремъл назовава " специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация " на Украйна.

На 8 юли бе обявено, че над 500 пленени бойци от украинския националистически батальон " Азов " и други въоръжени групировки са изправени пред съд в Донецката национална република по съмнение за военни закононарушения, оповестява ТАСС.

Правоприлагащите органи на ДНР са почнали наказателни каузи против над 500 членове на " Азов " и други въоръжени групировки, които са се предали в " Азовстал " и в други региони, осведоми източник на медията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР