Първият тестов полет на медицинския ни хеликоптер вече е факт.

...
Първият тестов полет на медицинския ни хеликоптер вече е факт.
Коментари Харесай

Първи тестови полет: Обучават медиците за реакция при аварийни ситуации в медицинския хеликоптер

Първият тестов полет на медицинския ни хеликоптер към този момент е реалност. Единствената към този момент въздушна кола за спешна помощ ще бъде подготвена да оказва незабавна помощ след приключването на образованието на екипажа.

Тренировъчният полет стартира с отработване на спешна обстановка – пожар или отвод на мотора.
„ За 90 секунди всички би трябвало да изоставен хеликоптера, в това число и пациентът “, изясни Васил Вълков, летателен шеф на „ България Хели Мед Сървиз “.

Машината ще излети от авиобазата на „ Гранична полиция “ и ще кацне върху болница „ Св. Екатерина “

Въздушната кола за спешна помощ излетя от авиобазата на гранична полиция и кацна на вертолетното летище на болница „ Света Екатерина “.

„ За първи път чисто български хеликоптер каца на площадката на болница „ Св. Екатерина “, означи проф. Димитър Петков, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Анна “.

Хеликоптерът ще стартира да се употребява по предопределение, откакто завърши финалният стадий от образованието на водачите и медиците.

Черна кутия има, само че не е конфигуриран софтуерът, който би трябвало да работи синхронизирано с автопилота, посочи Гвоздейков

„ Веднага по-късно започват и оперативните наряди, като към този момент виждате, че всичко е готово, т.е. оборудвано е “, означи зам.-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов.

А транспортният министър още един път съобщи, че установените неизправности, за който bTV описа преди дни, са отстранени още в Италия.

„ Надявам се към този момент и вие да се обедите, че този план нямаше никакво място в Министерство на здравеопазването. Може би тъй като сътрудниците не са задоволително готови, а и не им е работа, само че в последна сметка не би трябвало да упрекваме никого “, съобщи министър Георги Гвоздейков.

Очаква се той да бъде лицензиран до края на тази седмица или най-късно при започване на идната

Той обаче не разяснява, за какво документите не са предоставени от страна на здравното министерство. „ Обърнете се към тях. Предполагам, че ще ви покажат всички документи, защото те са притежател на машината “, разясни министър Гвоздейков.

bTV още веднъж изиска документа от здравното министерство, само че такива не бяха предоставени. От италианската компания, която създава хеликоптерите, обявиха, че не желаят да разясняват случая. Но допълват, че по протокол са направени всички инспекции преди машината да излети от завода във Верджата.

„ Софтуерът на черната кутия ще бъде лицензиран до началото на април “, съобщи още министър Гвоздейков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР