Първият търг за колите на пияни шофьори мина без нито

...
Първият търг за колите на пияни шофьори мина без нито
Коментари Харесай

Приходната агенция извади на тезгяха нова партида коли, отнети от пияни шофьори

Първият търг за колите на пияни водачи мина без нито една подадена оферта. Наддаването бе планувано за 15 януари, само че интерес към колите нямаше, написа Телеграф.

Първата партида на отнети коли от хванати на градус водачи зад кормилото бе поставена на тезгяха от дирекцията на Националната организация по приходите в Бургас. 

Очаква се за двата автомобила Национална агенция за приходите да разгласи втори търг, на който цената да бъде понижена, както плануват наредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Според автоексперти една от аргументите да няма интерес към колите е наложената мярка прекъсване от придвижване за избран период.

Междувременно Национална агенция за приходите изкара на тезгяха нова порция коли на хванати на градус зад кормилото, сподели справка  в портала за продажби на приходната организация.

Както и при първата партида, колите са остарели и се оферират за по към 1000 лв. първична цена.

На тезгяха са изкарани „ Голф “ от 1998 година с начална тръжна цена от 900 лв., БМВ от 2000 година, за което се желаят най-малко 1200 лв., „ Ситроен “ от 2002 година против най-малко 1100 лв., „ Форд Фокус “ от 1999 година за най-малко 1000 лв., „ Пежо 307 “ от 2004 година за първична цена 1100 лв..

В обявите за тези коли не е указано категорично, че са отнети от пияни или дрогирани водачи, само че за това приказва фактът, че всички са с прекъсната регистрация, за някои е посочено, че са без удостоверение за регистрация или че върху тях има наложена наказателна мярка по Закона за придвижване по пътищата.

Търгът ще се организира на 14 февруари в постройката на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР