Първият танкер с втечнен газ от Съединените щати, предназначен за

...
Първият танкер с втечнен газ от Съединените щати, предназначен за
Коментари Харесай

Строго секретно: Разтоварват танкера с втечнен газ, не казват къде

Първият танкер с полутечен газ от Съединените щати, предопределен за България, е дошъл няколко дни по-рано. Това заяви нощес министерството на енергетиката за bTV.

Танкерът към този момент се разтоварва, само че информацията на кой терминал отвън България се случва това, остава конфиденциална.

Преди месец министър-председателят Кирил Петков сподели, че първият танкер се чака на 8 юни, а вторият в края на месеца.

Американският президент Джо Байдън и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха, че тази година Съединени американски щати ще доставят на Европа в допълнение 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ, с цел да бъде лимитирана енергийната взаимозависимост от Русия.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид акцентира мощната поддръжка, която е получил българският министър председател Кирил Петков при визитата си в Съединените щати преди месец.

" Имам сътрудници, които работят безусловно всеки
ден с премиера Петков, с цел да оказват помощ на България да обмисли по какъв начин да се оправи с отхвърли на Русия да доставя газ, по какъв начин ние можем да им помогнем да си обезпечат нужните доставки ", означи още Донфрид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР