Първият стартъп уикенд за ученици предстои на 26 и 27

...
Първият стартъп уикенд за ученици предстои на 26 и 27
Коментари Харесай

Kaufland е партньор на първия „Тийноватор“ стартъп уикенд за ученици


Първият стартъп уикенд за възпитаници следва на 26 и 27 януари в София Тех Парк с поддръжката на Кaufland България. В надпреварата „ Тийноватор “ Start-up „ 60 бизнес хрумвания онлайн “ възпитаници от 10-и и 11-и клас от четири столични учебни заведения ще създават „ предписания “ за резистентен бизнес и обществено предприемачество. Събитието ще бъде намерено от Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество.

„ Създаването на връзка сред просветителната система и сполучливия и виновен бизнес е съществена функционалност на политиката ни за обществена отговорност и облика ни на правилен и въодушевяващ шеф. Лидерската ни позиция на пазара непроменяемо върви с въвеждане на новаторски бизнес модели и по тази причина откриваме съидейник в лицето на самодейността „ Тийноватор “, разяснява Анна Кастрева, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България, която е част от журито на надпреварата.

Журито ще прави оценка плановете, които ще се борят за оценките „ резистентен бизнес модел “, „ новаторска концепция “, „ обществено предприемачество “ и „ зелен бизнес “. Учениците ще създават концепциите си с поддръжката на ментори - бизнесмени и представители на бизнеса и медиите. До края на образователната година екипите на спечелилите планове ще имат опция да разработят в елементи отличените хрумвания. В надпреварата ще вземат участие клубове от СМГ „ Паисий Хилендарски “, 105 СУ „ Атанас Далчев “, 32 СУИУЧЕ „ Св.Климент Охридски “ и 19 СУ „ Елин Пелин “.

В състава на журито са още изпълнителният шеф на Endeavour Момчил Василев, съоснователят на CEO Angel Club Bulgaria и ръководител на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ Григори Григоров, Николай Мартинов от Импетус, Божана Иванова от „ Резонатор “, основният редактор на dnevnik.bg Велислава Попова и изпълнителният шеф на НетИнфо Христо Христов.

„ Тийноватор “ е част от интернационалната мрежа U School, приспособена за българските учебни заведения. Проектът е за стимулиране на изобретателното мислене на учениците и за насърчаване на предприемаческите им умения. Учениците работят с ментори бизнесмени с опит в разнообразни сфери. В края на образователната година всички екипи се явяват на национално съревнование и презентират бизнес концепциите си пред жури от вложители. Най-добрият тим от България ще взе участие в интернационално съревнование в Любляна, Словения, и ще има опцията да завоюва стипендии в Watson University, Колорадо.

Методиката на образование на „ Тийноватор “ е създадена въз основата на сполучливи практики от Станфордския университет. Програма се ползва в девет страни на три континента, а България е част от нея от образователната 2018-2019 година.

Kaufland е поредна в напъните си за поддръжка на предприемаческия дух в българските възпитаници. През предходната година компанията за IT услуги Kaufland Service поддържа тима по роботика, който показа България на Световното състезание First Global Challenge 2018, чиято тематика беше добивът на сила.

„ Кауфланд България ЕООД енд Ко “ КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР