Първият сняг за сезона не успя да предизвика проблеми по

...
Първият сняг за сезона не успя да предизвика проблеми по
Коментари Харесай

Хиляди домакинства в страната останаха без ток след първия сняг

Първият сняг за сезона не съумя да провокира проблеми по пътищата, само че хиляди семейства останаха без ток. Близо 6000 клиенти в община Мездра бяха без електричество. Десетки селища в Пазарджишко и Смолянско също останаха без ток след падналия сняг. И в София имаше проблеми.

Най-много сняг през днешния ден валя в Северозападна България, като в Плевен снежната завивка доближи 23 см, а във видинско към 20. През целия ден в доста елементи на България имаше проблеми с тока, поради паднали клони и прекратени жици. Повечето проблеми към този момент са отстранени, само че към момента има места без ток. От клиентите на ЕВН неотстранени са към момента повреди в Стара Загора, Кричим и Панагюрище. За клиентите на ЧЕЗ невъзстановено е електрозахранването във Враца, Кюстендил, както и в софийска област. В София повреда, която не е обвързвана със снеговалежа, спря тока по обяд за към 3 часа. Засегнати бяха центърът на столицата, " Люлин " и " Разсадника ". Повредата беше отстранена, само че друга огромна щета в ж.к " Белите брези " наложи прекъсване на парното. Освен в " Белите брези " парното спря и в елементи от Хиподрума, " Света Троица " и " Стрелбище ".

От " Топлофикация " дадоха обещание до 20:00 във всички потърпевши от повредата региони да има парно. А републиканската пътна мрежа още от сутринта е почистена и проходима, като през нощта са работили 700 снегорина, а в София 169. Единственият по-сериозен случай денем е сред селата Смоляновци и Белотинци, там преобърнал се ТИР спря придвижването за няколко часа.

Въпреки, че към този момент няма значителни снеговалежи, синоптиците предизвестяват, че температурите ще паднат и се чакат заледявания. От КАТ и АПИ също молят за отговорно шофиране в зимни условия./ Българска национална телевизия

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР