Първият сняг в София доведе до проблеми с градския транспорт,

...
Първият сняг в София доведе до проблеми с градския транспорт,
Коментари Харесай

Непочистени улици и проблеми с градския транспорт в София

Първият сняг в София докара до проблеми с градския превоз, непочистени улици и закъсали коли.

Обилният снеговалеж над столицата усложни ситуацията още в ранните часове на деня. Автобус на градския превоз закъса в региона на " Симеоновско шосе " поради непочистения път.



Заради проблем с контактната мрежа спряно се оказа придвижването на трамваите в региона на улица " Граф Игнатиев ". За няколко часа трамвайното трасе на площад " Македония " също беше блокирано, само че повредата там беше отстранена преди 9:00 часа.

На терен работят общо 178 снегопочистващи машини. Една от тях се ръководи от Станислав, който от среднощ е по пътищата в столицата.

" От 5 часа почна да вали снегът. Най-сложно е по основните булеварди - с придвижване, с градски превоз,там е най-сложно, тъй като нямаме колегиалност от другите водачи ", споделя Станислав.



Столичният кмет Йорданка Фандъкова е установила непочистени сектори в регионите Триадица и Витоша, по тази причина и почистващата компания там ще бъде санкционирана.

" Санкциите са доста съществени. Изцяло за компанията, която загатнах, че чисти " Младост ", " Триадица ", " Витоша ", няма да бъдат утвърдени нито една от дейностите ", сподели Фандъкова.

От Столичната община приканиха за изключително внимание водачите - изключително в секторите край София и Витоша.



" Трябва да извърнат внимание на методите - Южната дъга, методите към Бистрица, Бояна, Драгалевци, методите към Витоша, би трябвало да са деликатни, би трябвало да са с вериги ", съобщи Краси Димитров.

До обяд над 150 сигнала за паднали дървета и клони регистрират още спешните екипи. Поетапно се почистват пространствата към спирките на градския превоз, подлезите и тротоарите.

Снимки: БГНЕС

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР