Първият сняг създаде и първите проблеми на шофьорите, които опитаха

...
Първият сняг създаде и първите проблеми на шофьорите, които опитаха
Коментари Харесай

Шофьори се видяха в истинско приключение по пътя за Пампорово СНИМКИ

Първият сняг сътвори и първите проблеми на водачите, които пробваха да покорят най-високата точка в Пампорово - връх Снежанка. Някои от тях подцениха дълбокия сняг.

Малко сняг падна и проблем се сътвори със закъсали коли – стопира и не може да тръгне, написа TrafficNews.bg, базирайки се на Стоян Шейтанов, който е водач от Смолян.

Извън пътя за върха останаха 15 автомобила. Едни с летни гуми, другите – несъответствуващи за изискванията в планината и дълбокия сняг на тесния път до върха. Най-много сняг падна в региона на Снежанка – цели 20 сантиметра и в региона на язовир Доспат.



Натрупалата снежна завивка се оказа предизвикателство за хората, които трябваше да стигнат до работните си места в съботния ден. Пътищата не бих споделил, че са опесъчени добре, само че за снега, който падна, не мисля, че е кой знае какъв проблем, твърди Христо Арнаудов, който работи в курорта.


Засега стигам на работа до кулата, само че като падне повече сняг, единствено с лифта. Миналата година имаше до оградата – два метра сняг, споделя пазачът на оборудването Стоян Шейтанов.

В Пампорово хотелиерите се готвят за зимния сезон. Иван Йовчев ще работи като готвач в курорта. По принцип в София си работя, само че взех решение да опитвам малко в планината, твърди Иван. Най-щастливи от снежната приказка са туристите.

До седмица стартира и обработването на ски пистите за откриването на зимния сезон в Пампорово.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР