Първият сняг няма да изненада Монтна. Общината е готова за

...
Първият сняг няма да изненада Монтна. Общината е готова за
Коментари Харесай

Златко Живков: Община Монтана е готова за зимата

Първият сняг няма да изненада Монтна. Общината е подготвена за зимното поддържане на уличната мрежа в града и 23-те села от общината. За проходимостта им в 5-те зимни месеца ще се грижи общинско дружество " Чистота ".
„ Смятам, че по този начин контролът е по-ефективен и по този начин ни излиза по-евтино. Искрено се надявам, да се оправим с провокациите  до края на март ”, сподели кметът Златко Живков.
Вече са обезпечени нужните материали за обработка на заледените и заснежени сектори от уличната мрежа на територията на общината – 700 т. пясък, 50 т. сол и 5 т. калиев хлорид.
В осъществяване на програмата за понижаване на фините прахови частици в атмосферния въздух в Монтана, за поддържане проходимостта на улиците и пешеходните зони, ще бъдат употребени преимущствено калиев хлорид и сол. Междуселищните пътища ще бъдат обработвани с пясък.
124 000 лева са планувани за зимно поддържане на пътната мрежа в общината. Ще го вършат 13 машини и 70 служащи от  чистотата, които  почистват ръчно тротоари, алеи и пешеходни зони при снеговалеж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР