Първият сняг и силният вятър предизвикаха проблеми и в съседните

...
Първият сняг и силният вятър предизвикаха проблеми и в съседните
Коментари Харесай

Сняг, виелици и пътни блокади и в Румъния

Първият сняг и мощният вятър провокираха проблеми и в прилежащите Турция и Румъния. В Турция има над 100 анулирани полета от летището в Истанбул.

На границата с България, на пункта при Малко Търново се е образувала снежна завивка. Границата остава отворена, само че се предлага водачите да се съобразят със зимните условия. В Румъния хиляди останаха без ток, по пътищата царува безпорядък, а черноморските пристанища са затворени.



Ураганен вятър със скорост 115 км/ч, проливни дъждове и червен код за рисково време. Такава е ситуацията в югоизточната част на Румъния. Най-тежко е наранена област Добруджа, където вятърът изкорени дървета и отнесе покриви. Затворени за придвижване са основни пътни артерии. На доста места има и наводнения.

" Много хора са наранени, има паднали покриви и стълбове върху коли. Екипите ни работят по десетки сигнали ", сподели Йонту Русу, заместник-кмет на Констанца.



Покривът се срути и части от него ми разрушиха прозорците. Живея на партера и беше доста ужасно.

Десетки обитаеми места са без ток и вода. Затворени са всички черноморски пристанища, а реакторът на АЕЦ Чернавода автоматизирано се е изключил.



В северната част на Румъния заваля първият сняг, а поради неналичието на вериги и зимни гуми няколко тира и коли останаха блокирани на пътя за часове. Обилни са преваляванията в Брашов, Сучава и Бузъу на границата с Вранча, където снежната завивка надвиши 10 сантиметра. Според прогнозите, зимната конюнктура ще се задържи и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР