Първият служебен кабинет беше съставен от различни съвети, които е

...
Първият служебен кабинет беше съставен от различни съвети, които е
Коментари Харесай

Гарелов: Копринков участваше в заседания на МС като представител на президента и само слушаше

" Първият длъжностен кабинет беше формиран от разнообразни препоръки, които е получавал президентът. Преобладавало е едно мнение, тъй като бяха все навързани хора. В идващите към този момент личаха неговият избор и почерк. Той си носи главната отговорност. Говорителската функционалност на президента не потръгна. Когато няма и един постоянен и прочут представител на Президентството, значи има доста вътрешни. Това е една от слабостите на институцията ", счита той.

Според него президентът не е намерил индивида - " своя Цветан Цветанов ", който да сътвори негова партия.

" Иво Христов и Сашо Маринов са доближени до него, само че няма по какъв начин да са те. Гълъб Донев пък няма харизма. Управляващите нещо се изплашиха, че идва март и Радев ще ги изненада и ще им скапе ротацията. Борисов се сети, че е президентът определен от народа и по тази причина не предлага импийчмънт. Тази офанзива е била готова. Етикетът " Мистър Кеш ", е несъответстващ с президента. Никъде няма директни обвинявания, че е злоупотребявал с финансови средства за себе си. Намеква се, че в краен случай би могъл да си затвори очите за заделени средства за възможна негова бъдеща партия ", изрази мнение Гарелов.

Относно нанесените удари от Съединени американски щати в Ирак и Сирия по групировки, подкрепени от Иран, Гарелов счита, че това е изискуем отговор.

" Натискът, който оказа държавният секретар върху Нетаняху за Ивицата Газа, е компенсиращ, с цел да не излезе, че с Израел са на противни отзиви. Затова мисля, че ударите по прилежащи страни са отвличащи вниманието. Израел не бърза. Ако продължи да участва в Газа, това значи, че палестинска страна няма да има, а единствено окупация. Съединени американски щати има интерес арабските петролни страни да се сближат с Израел. Докато Нетаняху не си отиде обаче, това няма да стане. Иран няма да се замества в директен спор ", безапелационен е Гарелов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР